BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
ION International, coca-cola rögzített kupak, kóla

Rögzített kupakos italcsomagolással rukkolt elő a Coca-Cola

Az újfajta kialakítás révén a csomagolás egyben marad, így jelentősen csökkenhet az elveszített vagy eldobált és ezáltal esetenként a természetbe kerülő kupakok mennyisége.

A csomagolástól elválaszthatatlan, palackhoz rögzített kupakkal látja el üdítőitalait a Coca-Cola Magyarország. A szénsavas üdítőitalok között a hazai piacon elsőként, a vonatkozó európai uniós iparági szabályozás által előírt 2024. júliusi határidőnél pedig lényegesen korábban bevezetett innováció megkönnyíti a palackok együttes begyűjtését és újrahasznosítását.

Az új kupakok innovatív kialakításának köszönhetően a fogyasztók a megszokott módon – de rögzített kupakkal – használhatják a palackokat. 

A csomagolás egyben marad, így jelentősen csökkenhet az elveszített vagy eldobált, és ezáltal esetenként a természetbe kerülő kupakok mennyisége. 

Az új csomagolás használata ráadásul kényelmesebb és higiénikusabb is, hiszen a kupakot ivás közben nem kell kézben tartani, illetve elkerülhető, hogy a kupak leejtve beszennyeződjön.

ION International, coca-cola rögzített kupak, kóla
Fotó:  ION International / YouTube

A palackokat és a kupakokat immár egy műanyag szálból és egy gyűrűből álló kiegészítő köti össze. 

A fogyasztóknak a kupakot a megszokott módon eltekerik, majd hátrahajtják addig, amíg egy kis kattanást érzékelnek. A kupak visszazárása után az üres palackot a rögzített kupakkal együtt a legközelebbi szelektív hulladékgyűjtőbe helyezhetik.

A rögzített kupak prototípusait egy célzott kutatás-fejlesztési projekt eredményeként, a The Coca-Cola Company palackozó partnerével, a Coca-Cola HBC csoporttal szoros együttműködésben fejlesztették ki. Az új kupakok – amellett, hogy megfelelnek a legmagasabb szintű technológiai és biztonsági előírásoknak – higiéniai, környezetvédelmi és kényelmi szempontból is előnyösek. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.