Sikeresen egyezett meg a 2023-as bérfejlesztésről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). 

2023. január 1-jétől a hálózatban kereskedelmi tevékenységet végző munkatársak elérhető legalacsonyabb alapbére a próbaidőt követően bruttó 330 ezer forint. A gazdasági szempontból kiemelt térségekben a legalacsonyabb bruttó alapbér 350 ezer forint. 

20190930Autópálya dúgó SPARfoto: Kallus György/VG 20190930
Autópálya dúgó SPAR
foto: Kallus György/VG
Fotó: Kallus György / VG

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó áruházaknál pedig további havi bruttó 10 ezer forint juttatás illeti meg a kollégákat. Ezenkívül, mivel az áruházak egy szűkebb körében a kiemelkedő teljesítmény okozta leterheltségen túl a munkaerőpiaci helyzet is pluszkihívást jelent, az érintett áruházakban egy új, bruttó 30 ezer forintos juttatást is bevezetnek. 

Az üzletek méretétől, forgalmától és üzleti teljesítményétől függően az áruházak középvezetői alapbére ezzel egy időben a bruttó 380 és 540 ezer forint közötti sávban lesz. 

Az alapbért ezenfelül a vállalat természetesen a jövőben is kiegészíti saját hűségprogramjának elemeivel.

2017 és 2022 között 48,6 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottunk végre saját forrásból. Erre a célra 2023-ban 8,7 milliárd forintot fordítunk

– mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

2023-ban a SPAR Hűségprogram révén a munkatársak továbbra is kihasználhatják a jubileumi juttatás és a előnyeit. Ezután is megmarad a 13. havi juttatás, valamint rendelkezésre áll a 15 százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény havi 120 ezer forintos összeghatárig, amely természetesen jár az új belépő kollégák számára is. A gépkocsival történő munkába járás költségét pedig a törvényben meghatározott, kilométerenként 15 forint helyett 35 forint megfizetésével téríti meg a SPAR.