Sajtóértesülések szerint a Microsoft több ezer munkahelyet készül megszüntetni a különböző részlegeinél – írta meg a Reuters. A hírek szerint a humánerőforrás- és a mérnöki részlegnél is nagymértékű leépítés lesz. Nem a Microsoft az egyetlen techvállalat, amelyik megszorításokat tervez. Korábban az Amazon és a Meta is jelezte, hogy nehéz döntésekre kényszerülnek a romló világgazdasági kilátások és a lassuló kereslet miatt.

Microsoft Store In New York People walk past a Microsoft store entrance with the company's logo on top in midtown Manhattan at the 5th avenue in New York City, US, on 11 November 2019. Microsoft Corporation is world's largest software maker dominant in PC operating system Microsoft Windows, office applications, web browser and communication market. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Nicolas Economou / AFP

A Microsoft lépése azt jelenti, hogy a gazdasági környezet még mindig romlik és nincs jele a javulásnak 

– mondta a Morningstar elemzője, Dan Romanoff.

A Sky News információi szerint 

a cég a dolgozói 5 százalékát, vagyis nagyjából 11 ezer embert küldhet el a leépítés keretében.

Az erre vonatkozó információk azonban eltérők. A Bloomberg arról írt, hogy a kirúgások főleg a mérnököket érintik, az Insider pedig úgy tudja, hogy a humánerőforrás-részleg egyharmadát építik le.

Az EU is blokkolhatja az Activision Blizzard felvásárlását

Hiába vállalta a Microsoft, hogy az Activision Blizzard felvásárlása után is elérhetővé tenné a Call of Duty videójátékot konkurensei számára, az EU versenyjogi hatósága mégis beleköthet az ügyletbe.

A Microsoftnak 221 ezer főállású alkalmazottja volt tavaly június 30-án, amiből 122 ezren dolgoztak az Egyesült Államokban és 99 ezren nemzetközi szinten.

A cégre nagy nyomás nehezedik az Azure felhőszolgáltatás fejlesztése miatt, mivel a személyi számítógépek piaca már negyedévek óta nem produkál jó számokat a vállalatonak. Mivel a prioritás a felhőkre terelődik át, így érthető lehet, hogy miért válik meg a cég a mérnöki csapat egy nagyobb részétől.