A Warner Bros Discovery több száz millió dollárra perli a Paramount Globalt a South Park streamelési jogai miatt – írja a Reuters. Pénteken Manhattanben benyújtott panaszában a Warner közölte, hogy 2019-ben 

több mint 500 millió dollárt fizetett a Paramount és a South Park alkotóinak, Trey Parkernek és Matt Stone-nak 333 epizód  streamelésének kizárólagos jogáért az HBO Maxon, beleértve a következő 24–26. évadokat is.

 

South Park (TV Series)
Fotó: Photo12 / AFP

A Warner elmondta, hogy miután 2020-ban közölték vele, hogy nem kap tíz új epizódot a 24. évadból, mert a Covid–19-világjárvány alatt leállították a gyártást, a South Park alkotói pedig más tartalmakat kezdtek gyártani, a Paramount a saját Paramount+ streaming elindítására készült. 

A Warner állítja, hogy a megígért 30 új South Park-epizódból 14-et szeretne megkapni, köztük két Covid-különkiadást, amelyek a Paramount szerint a 24. évad részét képezik. 

Ahelyett, hogy teljesítették volna kötelezettségeiket az HBO-val szemben, inkább szóbeli trükközést folytattak, amelynek célja a 2019-es megállapodás feltételeinek megkerülése volt

– áll a panaszban. A felperesek beperelték az MTV-t és a South Park Digital Studiost is, amely a Paramount, illetve Parker és Stone közös vegyesvállalata. 

Harry herceg és Meghan mégsem perli be a South Park alkotóit

A South Park című rajzfilmsorozat erős kritikákkal illette a hercegi párt. Harry hercegék szerint csak pletyka, hogy emiatt beperelnék a készítőket.