Az 1997-ben útjára indított South Park animációs sorozat nagy népszerűségnek örvend világszerte. Az immár 26. évadjánál járó szatíra az elmúlt évek alatt számos hírességet, ismert személyt, társadalmi csoportot kifigurázott, nem ritkán elég nyers, kendőzetlen stílusban. Legújabb céltáblájuk Harry herceg és felesége, Meghan Markle voltak, akik a The Worldwide Privacy Tour című epizódban világkörüli turnéra indultak, miközben követelték magánéletük tiszteletben tartását.

Global Citizen Live, New York
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 25: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex speak onstage during Global Citizen Live, New York on September 25, 2021 in New York City. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Global Citizen )
Harry herceg, Meghan
Harry herceg és Meghan mégsem kezd újabb pereskedésbe.
Fotó: Kevin Mazur

A hercegi pár tetszését nem nyerte el az őket parodizáló epizód, Sussex hercege és hercegnéje ugyanakkor nem tervezi beperelni a South Park alkotóit – adta hírül a BBC.

A 22 perces epizódot a januárban mutatták be az Egyesült Államokban. A coloradói South Parkba beköltöző párt az egyik főszereplő, Stan Marsh, a „buta herceg és hülye felesége” jelzőkkel illette.

Bár név szerint sem Harry, sem Meghan nincs említve a sorozatban, a megrajzolt karakterekből egyértelműen kitűnik, hogy kiről mintázta a sorozat a rejtélyes kanadai hercegként megjelenő, és nemrég megjelent könyvét népszerűsítő karaktert. A könyv egyértelmű utalás Harry herceg év elején megjelent Spare című memoárjára, amely a leggyorsabban fogyó nem-fikciós könyv lett az Egyesült Királyságban. A Nielsen BookData hivatalos adatai alapján az első héten 467 183 példányt adtak el belőle, azóta pedig már átlépte a hárommilliót az értékesített könyvek száma.

A hercegi pár alaptalan pletykának nevezte azt, hogy jogi útra terelnék kiparodizálásuk ügyét.

Sokba kerül az adófizetőknek Harry herceg hiúsága

Sussex hercege visszavonult a királyi családtól, de az azzal járó kiváltságoktól nem szívesen mond le. Harry herceg jogi útra terelte az egyik ügyet.