BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Aldi nemzetközi beszállítója lett a Hell

Az energiaital-gyártó Hell Energy Magyarország Kft. az Aldi Süd és az Aldi Nord vállalatcsoporttól is megrendelést kapott, a teljes megbízás volumene mintegy 16 millió palack évente.

A Aldi támogatja a magyar cégek exportlehetőségeit, ezért 2022 tavaszán nemzetközi bemutatkozási lehetőséget szervezett hazai élelmiszeripari vállalatok számára. A meghívott cégek az Aldi Süd és az Aldi Nord számára közösen dolgozó globális beszerzőkkel ismertethették meg termékeiket az Aldi Magyarország szervezésében. 

A tenderen sok cég vett részt, és a kiválasztási folyamat eredményeként a Hell Energy mindkét vállalatcsoporttól megbízást kapott.

hell
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Az Aldi globális beszerzési csoportja 2021 végén vette át az energiaitalok kiválasztásának feladatát. Ennek során a beszerzők nem csupán a termékeket vizsgálták meg, hanem a gyártási helyszínt is meglátogatták. 

Az Aldi Süd vállalatcsoport Ausztriára, Németországra, Svájcra és Szlovéniára szóló megrendelést adott, amelyben állandó és szezonálisan kapható termékek egyaránt megtalálhatók, az Aldi Nord pedig németországi üzleteiben fogja értékesíteni a Hell által gyártott termékeket.

A teljes megbízás volumene mintegy 16 millió palack évente. 

A Hell-lel 2013 óta dolgozunk, és az elmúlt egy évtized során folyamatosan bővítettük az együttműködésünket. A Hell gyártja a saját márkás Flying Power energiaital-portfóliónkat, továbbá a Kokárdás jeges kávénkat, de üzleteinkben megtalálhatók a Hell és Xixo márkájú energiaitalok és jeges teák is. Globális beszerzőink elismeréssel nyilatkoztak a Hell szakértelméről és modern töltőüzeméről. A mostani, több mint 16 millió palackra szóló megrendelés annak az eredménye, hogy az Aldi nem csupán Magyarországon, hanem nemzetközileg is egyre nagyobb piaci lehetőséget szeretne biztosítani a kiváló magyar termékeknek. Bízom abban, hogy az Aldi világán belül hamarosan további magyar cégek nemzetközi sikeréről számolhatunk be

 – mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az Aldi az első fecske, tetőzhetett Magyarországon az infláció

Szinte biztos, hogy tetőzött az infláció januárban, amikor még mindig a benzinársapka kivezetésének hatása jelenhetett meg az adatokban. A következő hónapoktól ha lassan is, de folyamatosan mérséklődhet az árnyomás Magyarországon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.