A Hertz autókölcsönző flottájában kevesebb mint feleannyi Tesla van, mint amennyit 2022-re tervezett megrendelni. A majdnem csődbe ment cég villanyautókkal akarta újraépíteni üzleti modelljét, de már az elején akadályba ütköztek – írta a Reuters.

Fotó: Hertz press

Egy kedden benyújtott hatósági jelentés szerint a Hertznek az amerikai kontinensen 428 700 gépjárműje volt a kölcsönzőiben a 2022 végéig, amelynek 11 százaléka Tesla volt, míg nemzetközi flottájában további 1187 volt.

Ez azt jelenti, hogy vállalat döntése, miszerint tavaly év végéig százezer új Teslával bővíti ki a kínálatát, nem lett végrehajtva – lehetséges, a General Motorsnak leadott rendelése is hasonlóképpen végzi.

A Hertz döntése, hogy Teslákkal erősíti flottáját, rövid ideig hozzájárult ahhoz, hogy autógyára 2021-ben elérje az ezermilliárd dolláros piaci értéket. Az autók iránti kereslet lassulása, az ellátási lánc zavarai és a vezérigazgató Twitter-balhéi után azonban egy év elteltével a vállalat piaci kapitalizációja a legutóbbi záráskor 616,24 milliárd dolláron állt.