BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kardot rántott az Aldi, és párbajra hívja a boltokat – meghirdette az árcsökkentés szezonját

Fordulat az élelmiszereknél, kérdés, hogy mit lép a Lidl, a SPAR vagy a Tesco.

Tartósan, 20 százalékkal csökkenti a vaj árát az ALDI – jelentette be Magyarország nyolcadik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi lánca.

A customer waits outside an Aldi Stores Ltd. supermarket with their groceries in London, UK, on Friday, June 24, 2022. The Office for National Statistics said Friday the volume of goods sold in stores and online fell 0.5% in May, as soaring food prices forced consumers to cut back on spending in supermarkets.
Fotó: Hollie Adams / Bloomberg via Getty Images

Az Aldi Magyarország a döntést azzal indokolta, hogy a nemzetközi tej- és beszerzési piacon az utóbbi napokban árcsökkenés alakult ki, és erre reagál. A 20 százalékos árcsökkentés a kínálatban legkeresettebb vajakat érinti. A cég felhívta a figyelmet, hogy

az alacsonyabb árak a nemzetközi és a magyar forrásból érkező vajak esetében egyaránt érvényesülnek, és nem akciós, hanem tartósan alacsony árak lesznek.

A hivatkozott áresést a nemzetközi tejpiacokon az Aldi szerint a nagyobb mennyiségben előállított nyers tej váltotta ki, ami miatt megnőtt a kínálat, ez pedig a nyers tej árának csökkenéséhez vezetett. Másrészt januárban számos beszállítói szerződés lejárt. Az Aldi Magyarország erről azt mondta, hogy alacsonyabb beszerzési árakat ért el, ezért nyílt lehetősége 20 százalékkal csökkenteni hétfőtől a két legnépszerűbb, nemzetközi beszerzésű, 82 százalékos Desira és Milfina saját márkás vaj árát, 

így ezek 1199 forint helyett ezentúl 959 forintba kerülnek.

Ugyancsak csökkentette az áruházlánc a magyar beszerzésű, 60 százalékos zsírtartalmú, 100 grammos saját márkás Kokárdás vaj árát, amely 479 forint helyett mostantól 383 forintba kerül. Ez a három népszerű saját márkás Aldi-termék adja az áruházlánc teljes vajforgalmának több mint felét, így a vásárlók a legkedveltebb vajakat a mai naptól már valamennyi Aldi-üzletben jelentősen olcsóbban tudják beszerezni. „Leginkább azzal segítjük vásárlóink spórolási törekvéseit, ha – a korábbi ígéretünknek megfelelően – ahol és amint lehet, csökkentjük az árainkat. A 20 százalékos csökkenés nem egyszeri akció, hanem tartós árcsökkentés és az alacsonyabb beszerzési árelőnyünket azonnal továbbadjuk vásárlóinknak. Bízom abban, hogy a vajárak csökkenése csupán a kezdet, és a tejtermékek, illetve általában az élelmiszerek esetében további árcsökkentéssel tudjuk támogatni a fogyasztókat” – mondta Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Mi következik az Aldi árcsökkentése után?

A társaság lépése mindenképp üdvözlendő, már csak azért is, mert ezzel az első fecske a hazai kiskereskedelmi ágazatban, amely a lassan másfél éve tartó drágulási trendet megszakítja. Érdekes lesz látni, hogyan reagálnak a nagy versenytársak, a Lidl, a SPAR vagy éppen a Tesco. Azt is érdemes lesz figyelni, hogy vajon a vaj árának lefaragása után hogyan mozognak más Aldi-termékek árai. Az ugyanakkor hozzátartozik a teljes képhez, hogy a 82 százalékos, 100 grammos, saját márkás vaj ára 

2022 januárja és 2023 februárja között 88 százalékkal drágult,

vagyis ennek most csak egy kisebb részét engedi el az Aldi.

Hivatalosan is véget ért egy korszak: a lábukkal szavaztak a vásárlók a drágulásról, durván beszakadt a boltok forgalma

Évek óta nem volt olyan a kiskereskedelemben, amiről a KSH most jelentett. De legalább a karácsony nem maradt el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.