Az S7-es gyorsforgalmi út Krakkó felé eső Klemencice pihenőhelyén működő töltőállmás az első, amely Lengyelországban a Mol márkája alatt működik, egyúttal első a 33 Mol márkájú lengyelországi pihenőhely közül – írták.

MOL Hungarian Oil & Gas Plc Gas Station, A gas station attendant refuels an automobile at a gas station operated by MOL Hungarian Oil & Gas Plc in Prague, Czech Republic, on Friday, May 29, 2015. Mol is looking to expand production and acquisitions after facing dwindling reserves in eastern Europe, a civil war in Syria disrupting its operations and an almost 50 percent decline in oil prices last year. Photographer: Martin Divisek/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Bloomberg / Getty Images

Az SP834 számú klemencicei töltőállomáson Lengyelországban először vásárolható a Mol márkájú üzemanyag: a 95-ös és a 100-as oktánszámú EVO ólommentes benzin, valamint az EVO  Diesel és az EVO Diesel Plus üzemanyag – idézik a Mol közleményét.

A Mol tavaly december elején zárta le a PKN Orlen lengyel állami tulajdonú energiavállalattal, valamint a PKN Orlen által átvett Grupa Lotosszal kötött megállapodást több mint 410 lengyelországi, korábban a Lotos márkája alatt működő töltőállomás megvásárlásáról.

Korábbi tájékoztatásuk szerint a jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban.

Horvátország kifizeti a Molnak a nemzetközi választottbíróság által megítélt összeget

A Horvátország és a Mol közötti vita évek óta húzódott.

A Mol lengyelországi terjeszkedése összhangban van a vállalat stratégiai célkitűzéseivel, amelyek értelmében a kelet-közép-európai régió meghatározó szereplője kíván lenni a jövőben is – írták.

A Mol csoport 1997 óta van jelen Lengyelországban. A Mol részvényeit 2004 óta a varsói tőzsdén is jegyzik – a Budapesti Értéktőzsde mellett –, és külföldi befektetőinek közel 20 százaléka lengyel.