Cégvilág

Ukrenergo: jelenleg fedezi az igényeket az ukrán energiarendszer

Mindez annak köszönhető, hogy az energiarendszerben megnövekedett a villamosenergia-termelés a kiegészítő energiablokkok üzembe helyezése után.

Annak ellenére, hogy a munkahét elején általában nő az áramfogyasztás Ukrajnában, a rendelkezésre álló kapacitás most elegendő a fogyasztási igények fedezésére, így nincs hiány – számolt be róla hétfőn az Ukrenerho áramszolgáltató vállalat.

Dnepropetrovsk,,Ukraine,-,08.06.2021:,High,Voltage,Power,Line,Transmission,Tower Dnepropetrovsk, Ukraine - 08.06.2021: High voltage power line transmission tower workers with crane and blue sky. Hydro linemen on boom lifts working on high voltage power line towers.
Fotó: Oksana Kuznetsova Dnepr

Hétfőn nem vezettek be tervezett áramszüneteket Ukrajnában, a régiókban a tényleges fogyasztás mérése az ütemezésnek megfelelő. Az egyetlen kivétel az Odessza megyei helyzet, ahol óránkénti leállások vannak a hálózati infrastruktúra károsodása miatt

– írta közleményében a szolgáltató.

Annak, hogy jelenleg nincs hiány az energiarendszerben, az a magyarázata, hogy a javítások után több hőerőműnél kiegészítő energiablokkokat helyeztek üzembe. Ezért az energiarendszerben megnövekedett a villamosenergia-termelés, amely teljes mértékben fedezi a fogyasztást – szögezte le a vállalat.

Hozzátették, hogy több helyütt megemelkedett a vízszint, ennek köszönhetően a vízerőművek is intenzíven dolgoznak. 

 

A nappali órák növekvő száma és a tiszta idő hozzájárul a megújuló energiaforrásokból való termeléshez is, emellett folytatódik a villamos energia importja Szlovákiából.

 

Az Ukrenergo kiemelte, hogy tovább folynak a javítások az orosz rakéta- és dróntámadások miatt megsérült erőművekben és gerinchálózati létesítményekben. A kijevi városvezetés arról tájékoztatott, hogy a fotovoltaikus paneleket gyártó Groupe Roy Énergie francia vállalat humanitárius segélyként két naperőművet adományozott az ukrán fővárosnak.

 

Ukrenergo áram energiaellátás
Kapcsolódó cikkek