Az IKEA arra kéri minden olyan vásárlóját, aki Blavingad többszínű horgászjátékot (cikkszám: 10526506) vásárolt, hogy semmiképp se használja, és vigye vissza a svéd bútorbolt bármelyik magyarországi áruházába, ahol visszakapja a teljes vételárat – írta keddi közleményében a vállalat.

IKEA
Az IKEA horgászjátéka a gyerekekben több kárt tesz, mint a halakban.
Fotó: IKEA

A biztonság kiemelt fontosságú az IKEA számára, ezért elővigyázatosságból döntött a játék visszahívása mellett, mivel fennáll a fulladás veszélye.

Bár a bútorcég szigorú kockázatértékelési és tesztelési program segítségével fejleszti a termékeit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok megfelelnek az összes vonatkozó törvénynek és szabványnak azokon a piacokon, ahol értékesíti azokat, mégis az IKEA tudomására jutott, hogy a játékon lévő kis szegecsek kilazulhatnak, ami fulladásveszélyt okozhat, különösen kisebb gyerekeknél.

Emitt azonnali hatállyal visszahívja a Blavingad többszínű horgászjátékot.

A játékot valamennyi IKEA áruházba visszavihető, és a vásárló visszakapja a teljes vételárát. A visszavételhez a vásárlást nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.

További részletek elérhetők a vállalat weboldalán, illetve a +36 1 460 31 60 információs vonalon. Az IKEA a közleményét azzal zárja, hogy minden érintettől elnézést kér a termékvisszahívásból adódó esetleges kellemetlenségekért.

Mert nem csak enni kell: az IKEA is döntött, sorra csökkenti az árakat

Az IKEA is beszállt a kiskereskedelmi láncok árháborújába: a Csökkentjük az árakat, ahol csak lehet oldalon 79 terméket sorol fel, amelyhez olcsóbban lehet hozzájutni, a többségükhöz háromezer forinttal, de találni 40 ezer forintos különbséget is.