Engedélyezte a Mercedes önvezető technológiáját a kaliforniai járműhatóság – jelentette be a hivatal. Ezzel a Mercedes önvezető technológiájával felszerelt autók tulajdonosai bizonyos autópályákon már legálisan engedhetik el a kormányt.

August,2021:,Black,Car,Mercedes,E,Class
Fotó: Shutterstock

Az engedélyt a Mercedes 3-as szintű Drive Pilot nevű rendszere kapta meg, amely lehetővé teszi, hogy a sofőr már teljesen az autóra bízza az irányítást, ám még jelen kell lennie az embernek is, és késznek kell lennie átvenni az irányítást szükség esetén – írja a Reuters.

A Tesla féle Autopilot és Full Self Driving, vagy a General Motors féle Super Cruise hivatalosan csak 2-es szintű önvezető technológiának számít, amely a szabályok szerint a sofőr folyamatos figyelmét igényli, bármit is mondjon a Tesla képességeiről Elon Musk.

Korábban a Mercedes már Nevadában is kapott engedélyt a 3-as szintű önvezető technológiára, míg a mostani engedély a Bay Area, a Central Valley, Los Angeles, Sacramento és San Diego autópályáira vonatkozik, valamint a Kaliforniát és Nevadát összekötő autópályára.