Június 12-től Wizz Air utasfelvételi folyamataiban változás lép fel. Valamennyi járat esetén 

a korábban 48 órás check-in időszak 24 órára módosul, így az utasok számára egy nap áll rendelkezésre, hogy online, a felszállás előtti három óráig bezárólag elvégezzék az utasfelvételt

 – olvasható a légitársaság közleményében.

Nykoping,,Sweden,-,May,15,,2022:,Passengers,Boarding,Wizz,Air
Fotó: Michael715

A cég közlése szerint korábban minden utasát értesítette a változtatásokról, akik közvetlenül a Wizz Air felületein vásárolták meg a jegyeiket. A változás nem vonatkozik azokra az utasokra, akik a Wizz Air felületein a jegyvásárlást követően ülőhelyet is foglaltak. Neki a felszállás előtti három óráig bezárólag harminc napig nyílik lehetőség az utasfelvételre – teszi hozzá a vállalat. 

A pandémiás időszakból sikeresen kikeveredett Wizz Air a március végével zárult üzleti évében 3,896 milliárd euróra növelte árbevételét, ez 134,2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit és szintén rekord. Korábban a Világgazdaság megírta, hogy dinamikusan bővíti flottáját és bevételeit a Wizz Air, amely a folyó üzleti évet legkevesebb 350 milliós profittal zárná – ha váratlan kedvezőtlen hatások nem zavarják a tevékenységét.  

A jegyeladásokból származó bevételek 177 százalékkal, 2,025 milliárd euróra nőttek, ez a teljes bevétel 52 százaléka. 

A különféle szolgáltatásokból származó járulékos bevételek 101 százalékkal, 1,871 milliárd euróra emelkedtek, ezek részaránya a 2020-as 45-ről 48 százalékra nőtt.