A várható nyári nagy forgalom miatt júniustól gyakrabban jár a 100E repülőtéri busz a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között – jelentette be csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

100E
Júniustól sűrűbben jár a 100E repülőtéri expressz.
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Világgazdaság (archív)

A közlemény szerint a buszjárat a hét minden napján 0–24 óráig közlekedik, júniustól viszont még az eddig megszokottól is sűrűbben, hétköznap napközben 7–8 percenként indulnak a buszok a végállomásokról.

A járat sűrítése érinti a hajnali, reggeli, napközbeni és késő esti időszakot is. Az expressz mindig a repülőtér nagyobb forgalmi irányához igazítva, a nap elején a repülőtér felé, míg késő este a belváros irányába indul gyakrabban.

A járatra szóló repülőtéri vonaljegyet a BudapestGO alkalmazásban, a BKK jegyautomatáiból, az ügyfélpontokban – amelyekből több is található a reptéren – és a BKK jegypénztáraiban lehet megvásárolni.

Nyereséggel zárta a tavalyi évet a Budapest Airport, de még így is nagy a Covid-veszteség

A Budapest Airport majdnem 77 millió eurós nyereséget ért el 2022-ben, de még ez is kevés volt ahhoz, hogy a koronavírus-járvány alatt felhalmozott veszteséget kiheverje. Nettó árbevétele 277,7 millió euró volt.