Mészáros Lőrinc és a Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést írt alá Nikola Velickivel, a RABO d.o.o. vezérigazgatójával, Horvátország legnagyobb alma- és nektarintermelője, illetve -exportőre megvásárlásáról – jelentette be a Mészáros Csoport.

Talentis Agro Zrt. - sajtóközlemény
Fotók: rabo.hr.
NEMZETKÖZI PIACRA LÉP A TALENTIS AGRO ZRT.
termény, termelés, locsolás, agrár, gazdálkodás, mezőgazdaság,
A növénytermesztéssel, állattartással, élelmiszeripari- és gyümölcsfeldolgozással, borászattal foglalkozó Talentis Agro Zrt. egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, melynek portfólióját számos nagymúltú, történelmi hagyományokra is építő agrárvállalat alkotja.
Fotó: Rabo

Mészáros Lőrinc és a tulajdonát képező Talentis Agro Zrt., valamint az MKB Magántőkealap együttesen százszázalékos tulajdonrészt szereznek a tranzakció által a Rabo d.o.o. vállalatban.

– közölte a csoport. A magyar határtól kevesebb mint 25 kilométerre, a Baranya régióban található Hercegszőlős (Knezevi Vinogradi) ad otthont a Rabo d.o.o. vállalat korszerű, magas intenzitású gyümölcsöseinek, amelyek évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termelnek. 

A vállalat gyümölcsösei fagy-, jégeső- és UV-védelmi rendszerekkel, valamint napenergiával működő, rendkívül modern, számítógépes öntöző- és tápoldatozó rendszerekkel vannak felszerelve, amelyek képesek a magas hozamokat, a termelés stabilitását, a gyümölcsök minőségét, valamint a folyamatos piaci jelenlétet és értékesítési volument biztosítani az esetlegesen előforduló szélsőséges éghajlati viszonyok ellenére is.

A korszerű hűtőtárolási technológiák alkalmazása révén egész évben biztosítva van a friss és kiváló minőségű alma szállítása. A Rabo d.o.o. a a régió legjelentősebb termelői közé tartozik, valamint Horvátország legnagyobb édesalma-exportőre.

Célunk továbbra is az, hogy nyugat-európai színvonalú, versenyképes, diverzifikált mezőgazdasági holding legyünk, valamint hogy kihasználjuk az ebből adódó szinergiás lehetőségeket

– nyilatkozta Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója.