Élvonalbeli nemzetközi szállítmányozó- és logisztikai cég lesz a HelloParks Páty megapark PT2-es raktárcsarnokának első bérlője. Az ipari park második épületeként fejlesztés alatt álló, 42 ezer négyzetméteres ipari ingatlanban 22 ezer négyzetmétert bérel a vállalat, amely 2024 nyarán költözik be az új épületbe – derült ki a vállalat szerdai közleményéből.

HelloParks, Páty
Fotó: HelloParks

A HelloParks nagyjából két és fél évvel ezelőtt indult, a Pátyon készülő PT2-es csarnokkal pedig immár a kilencedik spekulatív fejlesztésű épületének kivitelezési munkálatait kezdte meg hazánkban. Az ipari ingatlan közvetlenül a közelmúltban használatbavételi engedélyt szerzett, 58 ezer négyzetméteres PT1 szomszédságában épül, amelynek még kiadó területeire több előrehaladott bérleti tárgyalás is zajlik. A vállalat sorra adja át új raktárcsarnokait Budapest körül.

Az osztrák tulajdonú Gebrüder Weiss Kft. (GW) egy átfogó fejlesztési program részeként 2021-ben Zalaegerszegen és Pécsett létesített két új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyet, 2022 év elején pedig Polgáron, valamint Szegeden egy-egy 2900 négyzetméter területű csarnokot. Ezeknek köszönhetően a vállalat hat egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát, és megteremtette az egy kézben lévő országos lefedettséget. A GW telephelyhálózata az országban mindenhol a teljes szolgáltatási palettát biztosítja, azonosan magas színvonalon ügyfelei részére. A dunaharaszti központban, Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90 ezer négyzetmétert.

A Gebrüder Weiss cégcsoport számára stratégiailag fontos új logisztikai bázis a meglévő központ mellett az új üzletszerzés kiemelt helyszínévé vállhat már rövid távon is, mind lokációban, mind szolgáltatási szinten igyekeztünk optimális megoldást választani operációnk számára

– nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban Bencsics Balázs, a GW országos logisztikai termékmenedzsere a tranzakció kapcsán.

A Futureal csoporthoz tartozó ipari ingatlanfejlesztő HelloParks csaknem 264 ezer négyzetméter kész épületportfólióval rendelkezik hazánkban, amely hat elkészült raktárcsarnokot foglal magában a vállalat három megaparkjában, Fóton, Maglódon és Pátyon. A vállalat a tervek szerint ezenkívül még 102 ezer négyzetméter ipari ingatlanfejlesztést indít el az idén.

A pátyi PT2-es csarnok előkészítő munkáit már elkezdte a cég, és egy negyedik helyszínt is választott Budapest környékén. Az Alsónémediben megépítendő, 60 ezer négyzetméteresre tervezett raktárépületének kivitelezése a tervek szerint a pátyi PT2 csarnokkal egy időben, 2024 második negyedévében készül majd el.

Letették a régió legnagyobb virtuális filmstúdiójának alapkövét Fóton

A fóti HelloParks területén épül Kelet-Közép-Európa legnagyobb virtuális filmstúdiója, a 11 millió euró (mintegy 3,9 milliárd forint) értékű, 2024 első negyedévére elkészülő beruházás alapkövét májusban tették le.