Az Amazon streamingszolgáltatására, a Prime Videora is érkeznek a hirdetések 2024-től, hogy a cég több pénzt tudjon fordítani a csatorna kínálatára, így sorozatokra és filmekre.

Az első hirdetésekkel teli előfizetésekkel az amerikai, a brit, a német és a kanadai felhasználók találkozhatnak, amennyiben nem választják a drágább, hirdetésmentes változatot. Az Amazon közleménye szerint azonban a Prime Video még mindig kiváló értéket kínál.

Paris,,France,-,December,15,,2016:,Amazon,Prime,Video,Homepage
Fotó: Shutterstock

A cég döntése a Disney+ és a Netflix hasonló lépéseit követi, és a tervek szerint 2024 további részében a reklámok érkeznek majd a francia, az olasz, a spanyol, a mexikói és az argentin piacra is – írja a BBC.

A reklámmentesség ára az amerikaiak számára havi 2,99 dollár lesz , míg a többi ország árait később közli a Amazon.

Mindez arra is rávilágít, hogy a streaming mégsem képes teljesen reklám nélkül működni, az üzleti modellt és az alkotások költségvetését is a hirdetéses modellre alapozták, miközben a gyors növekedést lehetővé tevő tőkebefektetések elapadni látszanak.

Az Amazon ugyanakkor bejelentésében azt ígérte, hogy a reklámok mennyisége jóval csekélyebb lesz a hagyományos TV-nél és más streamingszolgáltatóknál is. Azonban az élő közvetítések – mint a sportesemények – nézői még a hirdetésmentes változatban sem kerülhetik el a reklámokat.