Az V. kerületi önkormányzat nemrég több ingatlan értékesítéséről döntött, többek között a Közép-európai Egyetem (Central-European University, CEU) egykori épületéről is. A jelenleg bécsi székhelyű egyetem egykori Zrínyi utcai épületét a ZO Invest Zrt. veheti meg mintegy 1,8 milliárd forintért – olvasható az RTL-en.

Google Maps 
CEU
Zrínyi utca 14.
bezár, megszűnik
Fotó: Google Maps 

A több épületből álló komplexum több mint 2200 négyzetméteren terül el, a nyílt pályázatra pedig csak egy jelentkező nyújtott be ajánlatot,

amely pontosan eleget tesz a meghirdetett 1,864 milliárd forintnyi vételárnak. A kerület tájékoztatása szerint a pályázati eljárás hivatalosan még nem zárult le teljesen, azaz még nincs végeredmény.

A portál cikke szerint a ZO Invest Zrt. tulajdonosa T. Zsuzsanna, aki korábban más ingatlanos cégekben is érdekelt volt, ügyvezetője pedig a belvárosban számos vendéglátóhelyet üzemeltető Lefkovics György lánya. Az oldal megkereste Lefkovics Györgyöt, telefonbeszélgetésükből pedig az derült ki, ő lehet érdekelt a CEU volt épületének megvásárlásában, kérésére T. Zsuzsanna nevét rövidítették, és nem tüntették fel Lefkovics György lányának a nevét sem.

A több mint 2200 négyzetméteren elterülő ingatlan hasznosításáról még nincsenek pontos információk, jellegéből kiindulva viszont várhatóan szálláshelyként funkcionálhat majd egy jelentős átalakítás után. A kerület vezetősége elvetette azt a javaslatot, hogy az értékesítésekből befolyt összeget a kerületi társasházak felújítására fordítsák, 

a vezetőség viszont azt közölte, hogy más célokra is költenek a pénzből, többek között iskolákra és a helyi egészségügyre is fordítják a bevételt.