BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új vezérigazgatói tanácsadóval bővül a MET Csoport

Alexander Alting von Geusau a MET Holding ügyvezetői testület tagjaként közvetlenül Lakatos Benjamin tanácsadója lesz.

Alexander Alting von Geusau vezérigazgatói tanácsadóként csatlakozik a svájci központú MET Csoporthoz. A tanácsadó több mint 25 éves vállalati pénzügyi vezetői tapasztalattal bír, amelyre Ázsiában és Európában tett szert. Nemzetközi tudása jelentős mértékben támogatja majd a MET növekedési stratégiáját.

Solar,Panels,On,Field,In,Summer,,Aerial,View,Of,Poland,
A MET Csoport egy svájci központú, európai integrált energiavállalat, tevékenységük kiterjed a földgáz- és a villamosenergia-piacra is.
Fotó: Shutterstock

Alexander Alting von Geusau 2003 óta az ING Bank vállalati ügyfelekért és megújuló energiaforrásokért felelős ügyvezető igazgatója volt Londonban, és számos projekt kapcsán kiemelkedő szerepet játszott az energiaátmenetre irányuló fejlesztésekben. 

Az ING közüzemi szektorért felelős globális vezetőjeként több milliárd eurós hitelezési portfólió kezeléséért felelt, és aktívan irányított sok stratégiai ügyletet nagy közüzemi szolgáltatóknál.

Korábban az ING projekt- és strukturált finanszírozás részlegén dolgozott Szingapúrban, később a vállalatfinanszírozási területre áttérve az ázsiai közüzemi szektorért felelős vezető lett Hongkongban. Ezt megelőzően tíz éven át vállalati jogászként dolgozott egy nemzetközi jogi irodánál Szingapúrban, Rotterdamban és New Yorkban.

A MET Csoport nemrég növekedési stratégiájának részeként Szingapúrban nyitott irodát. Az ebből a célból létrehozott MET Ázsia 90 százalékban a MET Csoport, 10 százalékban pedig a szingapúri Keppel tulajdonában jött létre leányvállalatként. A lépéssel a csoport a globális piacokon az LNG-portfólióját erősítené és energetikai infrastruktúra-beruházásait bővítené az ázsiai–csendes-óceáni térségben – derül ki a vállalat szerdai közleményéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.