BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ázsiában terjeszkedik a magyar alapítású energiaóriás, a MET

A MET cégcsoport Európán kívüli LNG-portfóliója bővül, és infrastrukturális beruházásokra is készülnek a térségben.

Növekedési stratégiájának részeként Szingapúrban nyit irodát a MET csoport. Az ebből a célból létrehozott MET Ázsia 90 százalékban a MET Csoport, 10 százalékban pedig a szingapúri Keppel tulajdonában jön létre leányvállalatként. A lépéssel a csoport a globális piacokon az LNG-portfólióját erősítené és energetikai infrastruktúra-beruházásait bővítené az ázsiai-csendes-óceáni térségben – derül ki a vállalat szerdai közleményéből.

Aerial,Drone,Photo,Of,Lng,(liquified,Natural,Gas),Tanker,Anchored
Fotó: Shutterstock

A tájékoztatás szerint 

a MET csoport ugyan továbbra is elsődlegesen az európai piacra összpontosít, ám a lépéssel megkezdi terjeszkedését az ázsiai energiapiacon is. 

A MET Ázsia székhelye Szingapúrban lesz. Az új leányvállalat a cégcsoport LNG-portfóliójának Európán kívüli növekedését célozza és a Keppellel, a cégcsoport szingapúri székhelyű 10 százalékos tulajdonosával együttműködésben fejleszti majd ázsiai tevékenységét. 

A két cégnek nem ez az első közös leányvállalata, a közelmúltban hozták létre a Keppel MET Renewablest, mely Európában tervez megújuló energiával kapcsolatos beruházásokat. A MET és a Keppel most arra törekszik, hogy ezt az együttműködést Ázsiára is kiterjessze.

A MET Ázsia vezérigazgatója Fasimon Sándor lesz, míg Lakatos Benjámin a MET csoport elnök-vezérigazgatója arról számolt be, hogy várakozásaik szerint a MET Ázsia lesz a cégcsoport növekedésének egyik hajtómotorja, ami egyúttal a globális nyersanyagpiacokhoz is utat nyit.

A MET csoport működése Magyarországon indult el 2007-ben a földgázpiaci nagykereskedelmi és kereskedelmi szektorban. Bár Magyarország továbbra is a vállalatcsoport egyik kulcsfontosságú piaca, a csoport nagyon gyorsan európai szereplővé nőtt és a kontinens több országában alapított leányvállalatot. 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.