Mélyen áron alul értékesíti a lejárati időhöz közeli termékeket a Lidl Skóciában, a kiskerláncnak ugyanis a lejárt árukat le kell vennie a polcairól – írta meg a Szeretlek Magyarország.

Warsaw,-,Circa,May,2023:,Aldi,Discount,Supermarket.,Aldi,Sells
Fotó: Shutterstock

A boltláncnál az akció keretében 3,3 font – nagyjából 1500 forintnak megfelelő – fix összegért lehet egységcsomagokat rendelni az éppen kifutó készletből. A vevőnek nincs válogatási lehetősége, de még így is nagyon jól járhat velük.

A lap példaként hozza, hogy egy helyi fiatal férfi egy ilyen csomagban egy BBQ marhahúsos készétel mellett 26 darab sajtot talált, csak az utóbbiak értéke mintegy 44 ezer forint volt.

A csomag tartalmát egy X-re feltöltött rövid videóban meg is mutatta a vásárló, aki a kommentelők szerint akár a teljes várost megvendégelhetné belőle.

Korábban beszámolt arról a Világgazdaság, hogy egy megjelent törvény segít az letörésében azáltal, hogy lebuktatná azokat az élelmiszergyártókat és -forgalmazókat, amelyek a rejtett áremelés fegyveréhez nyúltak, azaz csökkentették a termékek kiszerelését. A nagyobb áruházláncoknak – így például a Lidlnek, az Aldinak, a Tescónak és az Auchannak is – jelezniük kell, ha az előrecsomagolt termék kiszerelése csökkent a 2020. január 1. és 2023. július 1. közötti értékhez képest.