Bezárja legendás Opel-szalonját a Schiller – erről a cégcsoport adott ki közleményt pénteken.

Federal Motor Transport Authority publishes new registration figures for July
Ez gyors volt: olyan tempóban terjeszkedik a kínai autómárka Magyarországon, hogy Opel helyett már azt árulják. Fotó: HENDRIK SCHMIDT/AFP

Mint írják, a Schiller család neve évtizedeken keresztül összeforrt az Opellel, ennek azonban most, több mint három évtizedes együttműködés után vége. Úgy döntöttek ugyanis, hogy a kínai elektromos autó, a BYD modelljei veszik át az újpesti Váci úti szalonban a bemutatóteret. 

Ezt azzal indokolták, hogy a Schiller cégcsoport a BYD autómárka értékesítésében látja az új perspektívát. 

A Schiller Autó Család mind technológiai, mind értékesítési értelemben a BYD-ben és az elektromos közlekedésben látja az autószektor egyik lehetséges jövőjét és a gazdasági perspektívát. Emiatt az illusztris pesti autószalon a jövőben a kínai márka képviseletében fog tevékenykedni – fogalmaztak.

Ugyanakkor jelezték, hogy az Opellel sem szakítják meg teljes egészében az együttműködést, hiszen a cég márkaszervizként továbbra is ellátja a gépjárművek javítását, szervizelését. Azonban újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként már nem foglalkoznak.

A Schiller egy 1980-ban alapított kisiparos gumis műhelyből nőtte ki magát a mostani méretére, és 1991 óta hivatalos Opel viszonteladóként működött egészen mostanáig. Februártól viszont a konnektorról tölthető gépjárműveké lesz a főszerep a BYD Schiller megnyitásával. Ezzel párhuzamosan továbbra is értékesíti 

  • a Toyota, 
  • a Lexus,
  • a Skoda 
  • és a Fiat 

teljes termékpalettáját. A Schiller ezek mellett az Audi és Volkswagen személyautók, valamint a VW haszongépjárművek szervizelését, ahogy karosszéria-javítását is végzi, valamint saját bérautó üzletágával és flottakezelő cégével szintén kiszolgálja ügyfeleit.

Szegedi BYD-gyár: elárulta a cég, mikor indul a termelés

A kínai autógyártó üzeme alig pár éven belül már ontani fogja az elektromos járműveket.