A Raiffeisen Bank a bankszámlavezetéshez és a bankkártyákhoz kapcsolódó díjakat – a kedvezményes ajánlatokon kívül – 17,6 százalékkal emeli április 1-jével, a lakossági számlacsomagok többsége azonban továbbra is nullaforintos számlavezetési díjjal vehető igénybe – közölte a bank csütörtökön.

3,March,2017,-,Bucharest,,Romania,-,Raiffeisen,Bank,In
Fotó: Shutterstock

Továbbá 10 százalékkal emelik az elektronikus csatornákon beadott és teljesült eseti átutalások díját, de ez csak azokra az ügyfelekre vonatkozik, akiknek ezt a számlacsomagjuk nem biztosítja ingyenesen.

A leggyakrabban választott, kisvállalati aktív számlacsomagoknál a számlavezetési díjakra bankunk nem alkalmaz díjemelést, a csomagokban meghatározott forgalom vagy tranzakció-darabszám elérésénél pedig továbbra is eltekint a számlavezetési díj felszámításától

– olvasható a Raifeissen közleményében.

A pénzintézet a bankkártyáknál egyes számlatermékeknél az év végéig történő igénylés esetén elengedi az első éves és/vagy a kibocsátási díjat is. Továbbá nem változnak az idén februárban bevezetett, már havi 400 ezer forint nettó jövedelemtől elérhető új Premium Banking számlák díjai, ezeknél a csomagoknál átlagos szintű használatnál gyakorlatilag ingyenesek a banki tranzakciók. A fiatalok körében közkedvelt Yelloo számlánál pedig a 20 ezer forint alatti, digitális csatornán indított forinttranzakciókat változatlanul díjmentesen biztosítják.

Honlapja szerint a Raiffeisen Bank a magyarországi bankpiacon 1986 óta van jelen, mostanra a pénzügyi piac egyik meghatározó, univerzális szolgáltatásokat nyújtó szereplője. A Raiffeisen Bank Magyarországon több mint 2000 embert foglalkoztat, országszerte 66 fiókkal rendelkezik.

A pénzintézet korábbi tájékoztatása szerint a Raiffeisen Bank Zrt. 72,1 milliárd forint konszolidált adózás utáni nyereséggel zárta a 2022-es évet, ami közel kétszerese az előző évi 36,7 milliárdos eredménynek. 

A nettó kamat- és osztalékbevétel az előző évinek a kétszeresére, 139,4 milliárd forintra emelkedett 2022-ben, amit a növekvő ügyfélállománnyal, a kedvező hozamkörnyezettel, valamint a javuló portfólióminőséggel indokoltak. A nettó jutalékbevétel 27 százalékkal, 73,34 milliárd forintra nőtt. 2022 végén a Raiffeisen csoport mérlegfőösszege 13 százalékos éves növekedést követően 4321 milliárd forinton állt.

Az ukrán feketelistán maradhat a Raiffeisen

A magyar diplomácia elérte, hogy az OTP lekerüljön a háború szponzorait felsoroló szégyenfalról, az osztrák diplomácia ezt a Raiffeisen esetében nem tudta kiharcolni.