A Vodafone mintegy 2000 pozíciót szüntet meg Németországban, ezt a telekommunikációs óriás kedden jelentette be Düsseldorfban. Egy éven belül ez a második elbocsátási hullám – számolt be a Handelsblatt

Düsseldorf,(vodafone,Campus),-,March,9.,2022:,View,On,Red
A Vodafone három 11 ezer munkahelyet szüntet meg világszerte.
Fotó: Ralf Liebhold

A most távozó cégfőnök, Philippe Rogge 2023 márciusában jelentette be 900 munkahely megszüntetését, majd alig néhány napja Rogge közölte, hogy kevesebb mint két év után távozik a cégtől. A tavalyi leépítések után  a Vodafone-nak még mindig körülbelül 15 ezer alkalmazottja van Németországban, körülbelül az egyharmaduk az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában van. Ez azt jelenti, hogy 

a munkavállalók 13 százalékát érintené a leépítés. Összességében a Vodafone mintegy 400 millió eurót szeretne megtakarítani Németországban az intézkedéscsomaggal a következő két pénzügyi évben.

A Handelsblattnak küldött e-mail szerint az üzemi tanács nagy aggodalommal figyeli a leépítést. A munkavállalói érdekképviseleti szerv szerint a húsvéti héten egy ilyen bejelentés „keserű utóízt hagy maga után.” A cikk szerint a cég egyeztetni fog a szakszervezetekkel.  A Vodafone csoport értékesítésének csaknem egyharmadát Németországban bonyolítja, amely a mobiltelefon-társaság legfontosabb piaca. A cég szóvivője elmondta, hogy az intézkedés a brit anyavállalat megszorító programjának részét képezi, csaknem egy éve Margherita Della Valle vezérigazgató jelentette be, hogy három éven belül 11 ezer munkahelyet szüntet meg világszerte.

Milliárdos üzletet kötött a Vodafone a Microsofttal

A Vodafone és a Microsoft egy tízéves partneri megállapodást írt alá, amelynek keretében a telekommunikációs vállalat az amerikai cég mesterségesintelligencia- és felhőszolgáltatásait használja majd az európai és az afrikai piacokon.