BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple megelőzte a Microsoftot, bejött a ChatGPT-együttműködés

A cég nagyon megerősödött a hét eleji bejelentése óta. Az Apple tőkéje képes volt egymilliárd dollárral megelőzni a Microsoftot, ezzel pedig a legértékesebb amerikai részvénytársaság lett.

Az Apple csütörtökön megelőzte a Microsoftot, és az Egyesült Államok legértékesebb részvénytársaságává vált. Az ugrást a héten történt nagy bejelentéseknek köszönheti a vállalat, ugyanis rengeteg mesterségesintelligencia-funkciót ismertettek, valamint egy nagyszabású együttműködést az OpenAI-jal, melynek keretén belül közelebbi viszonyba kerül az Apple saját hangasszisztense, Siri és a ChatGPT.

Apple
Az Apple megelőzte a Microsoftot, bejött a ChatGPT-együttműködés / Fotó: Filip Radwanski

A bejelentésnek köszönhetően az Apple részvényei 0,6 százalékot erősödtek csütörtökön, és a héten eddig összesen 8,8 százalékot ugrottak. A Microsoft részvényei 0,1 százalékot erősödtek csütörtökön – írja a CNN.

Az Apple piaci tőkéje nagyjából 3,29 ezermilliárd dolláron zárt csütörtökön, ami meghaladja a Microsoft 3,28 ezermilliárd dollárját. 

A mesterséges intelligencia irányába tett lépés nagy lendületet adhat az elkövetkező években az iPhone-eladásoknak és -szolgáltatásoknak. A döntést nem nézi mindenki jó szemmel: 

Elon Musk kitiltaná összes cégéből az Apple termékeit a cég újonnan bejelentett funkciói miatt, 

mivel szerinte azok olyan szinten sértik a biztonsági feltételeket, hogy az elfogadhatatlan. Musk odáig is elmenne, hogy a vállalataiba érkező látogatóknak le kellene adniuk a telefonjaikat a portán, amelyeket vezeték nélküli jeleket blokkoló Faraday-kalitkákban tárolnának.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.