BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szenzáció: magyar bort kínál a világ egyik legjobb étterme, erre a fajtára csapott le – egy hónapra előre kell asztalt foglalni

Az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok 2018-as és 2019-es Merengő Egri Bikavér tételeit válogatta fel a szingapúri, három Michelin-csillagos Odette étterem borlapjára. A világ 25. legjobb éttermében új szintre emelkedik a magyar bor nemzetközi ismertsége.

Az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok ismét bizonyította, hogy a magyar bor a világ élvonalába tartozik. A három Michelin-csillagos szingapúri Odette étterem borlapjára felkerült a birtok 2018-as és 2019-es Merengő Egri Bikavér tétele, ezzel a világ 25. legjobb éttermében találkozhatnak a vendégek az egri borral – írta a Vince.

A,Mans,Hand,Holds,A,Fine,Crystal,Glass,Of,Wine magyar bor
A világ 25. legjobb éttermében új szintre emelkedik a magyar bor nemzetközi ismertsége / Fotó: Zetaphotostudio / Shutterstock

A St. Andrea történetében nem először szerepelnek nemzetközi sikerek: az apa-fia páros, Lőrincz Györgyök borászati munkáját a Decanter és James Suckling is elismerte, több tételük a világ legjobb 50 bora közé került, az Agapé 2018 pedig „világklasszis” minősítést kapott. 2025-ben a St. Andreát Magyarországon az Év Pincészetének választották.

Egy rendkívüli ország, különleges borvidékén dolgozunk: fontos, hogy a világ megismerje Eger egyéni borait. Nagy dolog, ha az egri bor a világ meghatározó borai között feltűnhet

– mondta Dr. Lőrincz György. A cél, hogy az érdeklődést folyamatosan fenntartsák, és az egri bor a nemzetközi borvilág szerves része legyen.

Az Odette az elmúlt években rendszeresen a világ 50 legjobb étterme között szerepelt, jelenleg Ázsia 7. helyezettje és a világ 25. legjobb étterme. A tíz éves, Szingapúr Nemzeti Galériájában működő csúcséttermet Julien Royer séf alapította, aki a francia konyha mesterfogásait az ázsiai ízekkel ötvözi.

Egy hétfogásos vacsorája 400 dollárba – kb. 135 ezer forintba – kerül, és egy hónappal előre kell lefoglalni az asztalt. A desszerteket a 2023-ban Ázsia legjobb desszertséfjének választott Louisa Lim készíti.

Kiemelkedő a magyar borok között is

A Merengő Egri Bikavér a St. Andrea zászlóshajója: elegáns, mély és tüzes bor, amely a decemberben újranyíló Odette étteremben a séf különleges fogásai mellé kerül. Az ázsiai vendégek így első kézből tapasztalhatják meg, hogy az egri bor nem csupán helyi kincs, hanem a világ legexkluzívabb borainak sorában is helyt áll.

Vibrálást tapasztaltak a Top 100 Magyar Bor 2025 nyertes italában

Megjelent az év legizgalmasabb bortérképe, a Top 100 Magyar Bor 2025. Kiderül belőle, hogy a versenybe nevezett ötszáz bor közül melyik volt a száz legjobb. A Mindmegette számos izgalmas részletet tárt fel az idei top 100 magyar borról.

 

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.