adóék

Egyre kevesebb adó terheli a munkát

Magyarországon a munkát terhelő adók jelentősen csökkentek az elmúlt években, és tovább mérséklődhetnek, 2018-ra a régiós országokéval azonos lesz a helyzet

Az Orbán-kabinet a Medgyessy-kormány nyomában

Jövőre emelkedik az átlagbérre eső adóék, vagyis a foglalkoztatásra rakódó összes közterhet magában foglaló teljes munkáltatói költségek és a közterhek hányadosa (másképpen: a teljes munkaerőköltségnek összesen hány százalékát vonja el az állam) - derül ki Oszkó Péter volt pénzügyminiszter cége, a TMC First számításaiból.

Több mint 900 milliárd forinttal kevesebb lesz az adóbevétel

Az idén a gazdasági visszaesés hatására több mint 900 milliárd forinttal kevesebb lesz az adóbevétel, mint amit tavaly szeptemberben terveztek -mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön egy pénzügyi fórumon. A kormány korábban 800 milliárd forintos adóbevétel-csökkenéssel számolt.

"Csapdában vagyunk, még jó, hogy van IMF hitel"

Enyhíti vagy mélyíti a válságot a Bajnai-kormány? Lapunk pénteki vitaindítójában Heim Péter károkozással vádolta a pénzügyi vezetést, most erre közöljük az első reakciót.

Oszkó: 2011-re 33-34 százalékra csökkenhet az adócentralizáció

Az idén az adóváltozások hatása semleges, hiszen a költségvetési szigorítások nyomán megtakarított összeg a bevételkiesés kompenzálására elegendő, jövőre viszont már a tervek szerint mérséklődik az adócentralizáció - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter az MTI-nek, aki szerint Magyarország versenyképességét akkor lehet a környező országok szintjére felhozni, ha az adócentralizáció 33-34 százalékra csökken.

Veres: a családi pótlék átalakítása csökkenti a visszaéléseket

Bízik abban a pénzügyminiszter, hogy a parlament elfogadja a kormány javaslatait, s ezzel erősödik az országgal szembeni bizalom és a forint is; Veres János a Vasárnapi Híreknek adott interjújában azt mondta, a családi pótlék átalakítása csökkenti a visszaélések lehetőségét.

Felemás hatású adócsomag

Egy öt főt minimálbéren foglalkoztató vállalkozásnak mindössze havi 15 ezer forinttal csökkenne a bérköltsége, míg havi 120 ezer forintos bruttó jövedelem esetén a megtakarítás mértéke már 50 ezer forintot tenne ki a kedden bemutatott adócsomag bevezetésével.
1
Világgazdaság Piactér