adópolitika

NGM: A kormány következetesen halad az úton

A kormány hivatalba lépése óta következetesen halad előre azon az úton, amelyet az adópolitikában kijelölt a saját maga számára: kizárólag olyan intézkedéseket terjesztett az Országgyűlés elé, amelyek az adóterhelés súlypontját a jövedelmeket terhelő adókról egyre inkább a fogyasztást, forgalmat terhelő adókra illetve a káros externáliákat terhelő adókra helyezik át – írja közleményében az NGM.

Teszteli a piacot a javaslataival Matolcsy

Inkább filozófiai alapvetésként vagy a piac teszteléseként értelmeznék a nemzetgazdasági miniszter adózással kapcsolatos gondolatait az elemzők, akik az egyoldalú Tobin-adó bevezetés és az áfaemelés várható negatív hatásira figyelmeztetnek.

Vértes: Zsákutcában van a magyar gazdaságpolitika

Zsákutcában van a magyar gazdaságpolitika, melyből minél előbb ki kell jönni - mondta Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke a Világgazdaság mai, a vállalati hitelezésről szóló konferenciáján. Szerinte jövőre a magyar gazdaság nem bővül, hanem szűkül, ezért még az államháztartási hiánycél megvalósulása esetén is romlik az adósságráta.

Rogán: A lehetetlent próbálja meg a 2012-es költségvetés

Súlyos nemzetközi körülmények között a 2012-es költségvetés megpróbálja a lehetetlent, hiszen fenntartható egészségügyi és nyugdíjrendszert teremt, gazdaságfejlesztést ösztönöz és a társadalmi felzárkóztatásra is figyel - mondta Rogán Antal, a Fidesz vezérszónoka szerdán a költségvetés parlamenti vitájában.
Világgazdaság Piactér