adósosztályzat

Felminősítette Ciprust az S&P

Ciprus adósosztályzatát befektetési szintre, „BBB mínuszra” javította stabil kilátással az eddigi „BB pluszról” a nemzetközi hitelminősítő.

Jobb jegyet kapott az EU

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról az Európai Unió adósosztályzatának kilátását a Moody's Investors Service, elsősorban a legnagyobb EU-gazdaságok javuló hitelképességével és az euróövezeti adósságválságból eredő kockázatok enyhülésével indokolva a döntést.

Megerősítette a cseh osztályzatot a Moody's

Megerősítette Csehország hosszú és rövid lejáratú államadós-kötelezettségeinek magasan elsőrendű, "A1/(P) P-1" szintű osztályzatait a Moody's Investors Service, méltatva a cseh kormány gazdaságpolitikájának hitelességét és a cseh bankrendszer stabilitását.

Ők tetszenek a Moody's-nak

A Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő szerdán egy fokozattal, Ba1-re javította a török államkötvények osztályzatát: ez a befektetésre még nem ajánlott kategória legfelső foka.

S&P: a magyar gazdaságpolitika kiszámíthatóságára figyelünk

A Standard & Poor's számára a magyar államadós-osztályzat kialakítása szempontjából elsősorban a gazdaságpolitikai kiszámíthatóság a fő tényező - hangzott el a nemzetközi hitelminősítő által az európai és az amerikai adósbesorolások idei kilátásairól szerdán rendezett londoni szakszemináriumon.

Stabil kilátások, növekvő kockázatok

A Moody’s hitelminősítő közleménye szerint továbbra is stabil az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország „AAA” államadósi besorolása. Azonban felhívta a figyelmet, hogy egyre közelebb kerülnek ezen államok a leminősítés lehetőségéhez.

Ötmilliárd eurós kötvénykibocsátással teszteli a piacot Görögország

Többmilliárd eurós kötvényt visz a piacra már a hét első felében a görög kormány. A kibocsátás kulcsfontosságú próbája lesz annak, hogy a piac mennyire bízik a minapi EU-csúcson Görögország számára kidolgozott pénzügyi segélymechanizmusban - írta a hétvégi Financial Times.

Az S&P is leminősítette Magyarországot

Visszaminősítette egy fokozattal a magyar szuverén adósosztályzatot hétfőn a Standard & Poor's, arra hivatkozva, hogy a külső pénzügyi-gazdasági környezet romlása "kedvezőtlenül hat" a magyar gazdaságra.
Világgazdaság Piactér