AIG

Ők kapták idén a Biztosítási Nagydíjat

A szakmai berkekben régóta nagy elismerésnek számító Biztosítási Nagydíjat idén négy helyett immár öt kategóriában ítélték oda az alkuszok.

Belülről bomlaszthatnak a nagybefektetők

Birtokon belülre kerültek az AIG feldarabolását szorgalmazó milliárdosok. A négy hónapja a nyilvánosság előtt zajló csatározások ezután zárt ajtók mögött, az igazgatótanács asztala körül folytatódnak.

Átszervezések az AIG-nél

Stratégiai döntések sorozatát erőszakolta ki az American International Group (AIG) biztosítótársaságtól Carl Icahn nagybefektető és a mögé felsorakozott részvényesek.

Megduplázná díjbevételét a magyar AIG

A következő öt évre a tavalyi 7 milliárd forintos díjbevételének megduplázását tűzte ki célul az AIG Europe Limited Magyarországi fióktelepe - mondta Sugár Barna, a fióktelep vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Még mindig magát mentegeti a volt Fed-elnök

Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) volt elnöke szerint nem kellene több bankot megmenteni az összeomlástól a válság során, a mentőakciók ugyanis ártanak a gazdaság recesszióból való kilábalásának. A kritikusai szerint csak Greenspan csak magát mentegeti.

Mi áll a magas kötvénypiaci hozamok hátterében?

Amíg nem csökkennek a piaci bizonytalanságok várhatóan magasan maradnak az államkötvények hozamai, amelyek Írország leminősítésének hatására két bázisponttal emelkedtek az országban. Növekedett a német és amerikai államadósság költsége is, a kínálat ugyanis nagy, a kereslet azonban csökken. Cashline elemzés a nemzetközi piacokról.

Az állam már szabadulna az AIG-tól, de nem tud

Az American International Group (AIG) biztosítótársaság vissza akarja fizetni a Federal Reserve Bank of New York-tól kapott 91 milliárd dolláros kölcsönéből fennmaradó 21 milliárd dolláros részt.
Világgazdaság Piactér