alku

Irán egy picit megzsarolta Amerikát

Amerikának új ösztönzőket kell felkínálnia Iránnak, ha azt akarja, hogy az ország az atomprogramjáról kötött megállapodáson túlmenő engedményeket tegyen.

Irán nem tárgyal az atomról

Irán nem fogja újratárgyalni a 2015-ben létrejött nemzetközi megállapodást a perzsa ország atomprogramjáról.

Kitartott a lakáspiac lendülete

Jelentősen, 23 százalékkal nőtt éves szinten a lakások iránti kereslet idén február közepéig, így élénk piacra lehet számítani 2018-ban is.

Alku tárgya lesz a kórházadósság?

Éves összköltségvetésük több mint 9 százalékára rúgott, csaknem elérte a 69 milliárd forintot a múlt hónap végén a kórházak adóssága. A helyzet a finanszírozásból fakadóan az év utolsó két hónapjában várhatóan tovább romlik. Az egészségügyi államtitkár által tervezett teljes adósságkonszolidációra ugyanakkor egyelőre nem látszik esély, ezért egyes beszállítók – joggal - attól tartanak, hogy a sokat emlegetett tabula rasa-t úgy kell értelmezni, hogy azt az összeget, amire nem lesz költségvetési forrás, egyszerűen leíratja a beszállítókkal az állam.

Ingatlant venne Budapest agglomerációjában? – Itt vannak az árak

Óriási különbségek mutatkoznak a főváros agglomerációjában zajló ingatlanvásárlási szokásokban, ha összehasonlítjuk az egyes szektorokat. A Duna House elemzése rámutat, hogy az egyes régiókban mennyiért vásároltunk idén lakást, vagy családi házat.

A vevők a nyerők a lakáspiacon: több mint 13 százalékot lehet alkudni

A teljes 2013-as év adásvételeinek száma az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is 90 000 körül lesz, derül ki az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitorjából. Országos szinten az újlakás eladások alig 3 százalékát teszik ki az összes tranzakcióknak, a stagnáló használtlakás forgalmat főleg az élethelyzetből adódó változások generálják. A használtlakás árak 2008-ban indult csökkenése egy 2011 végi rövid megtorpanás után ismét folytatódott, 2008 és 2013 között már több mint 20 százalékos a visszaesés. Az új lakáshitelek kihelyezésében némi pozitívum látható, ez azonban egyelőre nem tud trendfordulót hozni. A bérleti díjak minimálisan emelkedtek, a bérbeadásból elérhető hozam 8-9 százalék között mozog.

Rengeteget lehet alkudni az ingatlanárakból – Hol a legolcsóbb a lakás?

A Duna House 2013 harmadik negyedévi ingatlanpiaci jelentése szerint szeptemberben országosan több mint 8 ezer ingatlan adás-vétel bonyolódott le. Az idei teljes forgalom a Duna House becslése alapján eddig körülbelül 63 ezer ingatlan adás-vételt jelent. A kismértékű erősödés hátterében az állami kamattámogatásos otthonteremtő hitelezés áll.
Világgazdaság Piactér