állam

Állami bankra lenne szükség

Az állam működtessen egy online pénzügyi szolgáltatási piacteret – javasolja Thomas Herndon, a Loyola Marymount Egyetem közgazdász-professzora és Mark Paul, a New College of Florida közgazdászprofesszora.

Így futottak az állampapírok

A 3 éves kötvény aluljegyzése mellett hozamemelkedéssel értékesített 3, 5 és 10 éves államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ.

Meghirdethetik a maradék forrásokat

Az eddig fel nem használt vidékfejlesztési uniós forrásokból az év második felében új pályázatot írhatnak ki – tudta meg a Világgazdaság.

A magyarok háromnegyede az államtól várja a nyugdíjat

Robusztus növekedés látható a megtakarítási piacokon, ennek ellenére a többség semmiféle megtakarítással nem rendelkezik – ismertette az OTP öngondoskodási index kutatás megállapításait Takács András, az OTP Bank vagyonkezelési és megtakarítási igazgatóságának ügyvezető igazgatója a Világgazdaság Megtakarítási trendek – Mit hozhat a jövő? című konferenciáján.

Xtend: az állam a keresleti és a kínálati oldalról sem hiányozhat

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kis- és közepes vállalatokra összpontosítva a főpiac mellett működő külön kkv-platformot hozott létre Xtend néven, ahol még idén elindul a kereskedés – mondta Bozsik Balázs, Világgazdaság konferenciáján.
Világgazdaság Piactér