cigi

Megérkezett az egységes cigaretta a trafikokba

Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Dohányzás Fókuszpont vezetője.

Jönnek az egységes cigisdobozok

Szombattól az új dohánytermékek már csak egységes csomagolásban kerülhetnek piacra, nem lehet rajtuk sem márkajelzés, sem védjegy. Az augusztus 20-án életbelépő rendelet tiltja a mentolos kapszulák alkalmazását is.

Ezerkétszáz forintba kerülhet egy doboz cigaretta

Több száz forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta, ha a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által múlt héten bejelentett adóemelés bekövetkezik - írja keddi számában a Magyar Nemzet.

Uniós támogatással újraéled a debreceni dohányfeldolgozó

A Róna Dohányfeldolgozó Kft. több mint 2,5 milliárdos beruházásával, amelyhez 322,5 millió forint európai uniós támogatást nyertek el, újraéled a debreceni dohányfeldolgozó ipar - jelentette ki Papp László (Fidesz), a város stratégiai alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Még egy napjuk van a régi trafikosoknak

A koncessziós jogot nem nyert trafikok, boltok, szórakozóhelyek csak július 16-ig (2013. július 1-jét követő 15 napig, azaz 2013. július 16-a 24:00 óráig) árusíthatnak cigarettát, azok, akik ezt a rendelkezést megszegik, súlyos büntetésre számíthatnak.

Trafik: Nehéz lesz cigarettához jutni

A Népszabadság szerint kemény napoknak, heteknek nézhetnek elébe a megrögzött dohányosok: júliustól leszűkül a cigaretták vásárlási lehetősége, és később, ha az összes beígért nemzeti dohánytrafik megnyílik, akkor is érheti kellemetlen meglepetés a "füstölgőket".
Világgazdaság Piactér