DBR

DBR: tartható a 4-es metró jövő évi átadása

A 4-es metró beruházása csaknem 85 százalékos készültségi szinten van, a jelenlegi helyzet szerint tartható az utasforgalmi próbaüzem ütemterv szerinti indítása 2014 első fél évében - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság vasárnap az MTI megkeresésére.

Fellebbezne a 4-es metró építtetője

A 4-es metrót építő DBR Metró Projekt Igazgatóság vizsgálja annak a lehetőségét, hogy fellebbezzen a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) döntése ellen, amelyben a testület megtiltotta, hogy a DBR és a független szakértő tevékenységet ellátó Eurometro Kft. szerződést módosítson.

4-es metró: újraindult a fúrás a Duna alatt

Ma délelőt újraindulhatott a déli pajzs a Duna alatt. A múlt heti leállást okozó problémákat az alagútépítő társaság szakemberei elhárították, a pajzs marótárcsáját keszonnyomás mellett megtisztították a beragadt agyagtól, a kötött agyagréteget speciális hígító anyag befecskendezése mellett fejtik tovább, így biztonságosan folytatódhat az alagútfúrás a Duna alatt. Ideális esetben a Fővám téri állomást jövő héten érheti el az alagút.

Metróbohózat: jó munkához idő kell...

Idén sem készült el a négyes metró. Összeállításunkban csokorba szedtük, mi is történt 2008-ban a hányattatott sorsú beruházással.

Hétfőn leáll a 4-es metró építése

Felvette péntek reggel a munkát a Bamco konzorcium, amely azonban bejelentette, hogy hétfőtől leáll valamennyi helyszínén a munkálatokkal - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság - számol be az InfoRádió az MTI alapján.

Metróépítés: Csak jogos többletigényért fizethet a DBR

A főváros vezetése egyetért a DBR projektigazgatóság ma kiadott álláspontjával, és támogatja a DBR azon szándékát, hogy a mielőbbi megoldás érdekében Bamcóval folytatódjanak a tárgyalások, a kialakult vitát remélhetőleg a két fél a lehető leghamarabb rendezni tudja - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.
Világgazdaság Piactér