diplomás

A népesség több mint harmada diplomás

A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat.

A népesség több mint harmada diplomás

A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai­ helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma.

A magyar fiatalok közel fele vállalna külföldön munkát

Bár a 20-35 évesek többsége szerint soha nem volt még ilyen nagy a bizonytalanság és kiszolgáltatottság, több mint fele mégis itthon számít karrierre - derül ki a Bridge Budapest reprezentatív kutatásából.

Jön a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás - Részletek

Extrém törvényalkotási tempóra kapcsolt a kormány. A kabinet és a kormánypártok, amelyektől már korábban sem jelentett meglepetést, hogy péntek délutánonként nyújtották be a legfontosabb indítványaikat, ezúttal szombaton és vasárnap terjesztettek a parlament elé 833 oldalnyi törvényjavaslatot.

Itt van a legkevesebb munkanélküli Magyarországon

Harmadik hónapja csökkent a munkanélküliség Győr-Moson-Sopron megyében: a májusi kimutatás szerint 5,5 százalék volt a nyilvántartott álláskeresők aránya - mondta el Kara Ákos (Fidesz), a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke sajtótájékoztatón pénteken Győrben.
Világgazdaság Piactér