Doha

Katarban minden 2022 körül forog

Az Arab-öböl partján gőzerővel készülnek a labdarúgó-világbajnokságra: nemcsak stadionok, szállodák épülnek, de fejlesztik a közösségi közlekedést és a kulturális központokat is.

Katar nem enged a nyomásnak

Visszautasította a katari bojkott feloldására vonatkozó feltételrendszert a a nemzetközi terrorizmus támogatásával meggyanúsított ország külügyminisztere.

Meglepte az oroszokat az olajtárgyalás kudarca

A kőolaj-kitermelés mértéke egyelőre úgy sem változik, hogy a katari tanácskozáson nem sikerült megállapodni annak befagyasztásáról - közölte az orosz energiaügyi miniszter.

Eldőlhetnek az olajárak

Volatilis olajárakkal várja a piac, hoz-e eredményt az OPEC és a szervezeten kívüli kitermelők találkozója.

Világkereskedelmi Szervezet - A kudarc garantált

Immár jóformán elképzelhetetlennek látszik bárminemű komolyabb eredmény elérése a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) égisze alatt tizenegy éve elkezdődött újabb liberalizációs fordulón, hiszen – sokszoros halasztás után – idén decemberben a tagállamok akár kudarccal is lezárják a dohai fordulót.

Lassítósávot is tervez a Világkereskedelmi Szervezet

Háromsebességű megközelítést javasol a dohai forduló keretében a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) főigazgatója. Pascal Lamy Genfben a szervezet újabb liberalizációs fordulóját kézben tartó kereskedelmi tárgyalóbizottság tegnapi informális ülésén úgy vélekedett, hogy senki sem szeretné elvetni a dohai fordulót, sőt, annak egyes témáit sem.

The Doha Round’s Premature Obituary

The Doha Round, the first multilateral trade negotiation conducted under the auspices of the World Trade Organization, is at a critical stage. Now in their 10th year, with much negotiated, the talks need a final political nudge, lest Doha – and hence the WTO – disappear from the world’s radar screen.

Elhamarkodott gyászjelentés a dohai fordulóról

Kritikus stádiumban van a dohai forduló, a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) égisze alatt tartott első, multilaterális tárgyalássorozat. A tanácskozások – sok-sok vita után – a tizedik évükbe léptek, és sürgős politikai lökésre lenne szükség ahhoz, hogy a dohai forduló – és vele együtt a WTO – ne tűnjön el a világpolitika radarernyőiről. A veszély máris valós.
Világgazdaság Piactér