Egis

Oroszországot vette célba az Egis

Az Egis felvásárlással erősíti pozícióját Oroszországban, ahol a bőr gyógyulását segítő, valamint a női egészséget támogató termékportfóliókat vásárolt a horvát Jadran-Galenski Laboratorij (JGL) gyógyszergyártól - jelentette be hétfői közleményében a magyar gyógyszergyár.

Vérnyomáscsökkentő nyert Innovációs Díjat

Az Egis két hatóanyag-kombinációjú vérnyomáscsökkentője nyerte Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díját. A gyógyszercégnek ez már a hatodik ilyen elismerése, amire némi árnyékot vet, hogy a 2012-ben díjazott termékét a tb-támogatás megszűnése miatt még abban az évben ki is kellett vonnia a piacról.

Nagyot esett a forgalom a tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde vezető részvényei - a Richter és a Magyar Telekom kivételével - gyengültek az elmúlt a héten, a tőzsde részvényindexe, a BUX 345,30 ponttal, 1,84 százalékkal esett, és 18 464,46 ponton zárta a hetet.

Az Egis nyeresége megduplázódott

Az Egis-csoport 3,327 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el az üzleti évének negyedik negyedévében, ez több mint kétszerese az egy évvel korábbi bázisidőszakban elért 1,636 milliárd forintos profitnak.

Jelentősen emelkedett a BUX, négy nap alatt 54 milliárdos forgalom

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a négynapos munkahéten 54,156 milliárd forint volt a forgalom, az előző heti 61,166 milliárd forinttal szemben. A BÉT részvényindexe, a BUX 18 849,45 ponton - 1,63 százalékkal, 301,8 ponttal emelkedve - zárta a hetet.
Világgazdaság Piactér