Electronic Arts

Komoly bajban a FarmVille gyártója

Az Electronic Arts pert indított a Zynga ellen azt állítva, hogy a The Ville című Facebookos játékával ellopta a rivális The Sims Social ötletét.

Pénzgyűjtő túrára indult az Angry Birds

Az Angry Birds nevű alkalmazás fejlesztője, a Rovio Entertainment tőkebevonás céljából tárgyalásokat folytat lehetséges partnerekkel: a lépés nyomán a cég értéke 1,2 milliárd dollárra nőhetne – értesült a Bloomberg.

A válság miatt egyre többet edzünk videójátékokkal

Az Electronic Arts nemrég mutatta be EA Sports Active nevű alkalmazását a Nintento Wii konzolra. A válság folytán egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy edzőterembe járjanak, ezért - úgy tűnik - szükség van olyan alkalmazásokra, amelyek megmozgatják a felhasználókat.

"Lehetnek gazdagok, szegények - gőzük sincs a válságról"

A szakértők szerint a hard-core videójátékosok tartják életben a szektort. Ők vásárolják meg a szoftverek felét és akár egész éjszaka fagyoskodnak az üzletek előtt, hogy elsőként juthassanak az új játékokhoz. A válság pedig nem hat rájuk.

Elérte a válság a játékszoftver-piacot

Csökkenti idei profitelőrejelzését az Electronic Arts (EA), számítógépes játékokat gyártó konszern. Az EA emellett alkalmazotti gárdájának csaknem 6 százalékától válik meg, jelezve, a pénzpiaci bizonytalanságok okozta kedvezőtlen gazdasági körülmények elérték a szabadidős szoftvergyártást is – írja a Herald Tribune.
1
Világgazdaság Piactér