A FIFA videójáték-sorozat (a jövőben EA Sports FC) minden évben rangsorba állítja a játékban szereplő több ezer labdarúgót, és a széria szerelmesei tudhatják, hogy az elmúlt több mint egy évtizedben Cristiano Ronaldo és Lionel Messi álltak a FIFA játékok csúcsán. A két sztár pontszámai az utóbbi évek kiadásaiban ugyan romlottak, de még mindig magas értékelésekkel büszkélkedhettek. Ronaldo azonban a katari világbajnokság után jelentősen leromlott a játékban – írta meg az IGN Hungary.

Bangkok,,Thailand,-,September,29:,The,New,Fifa,Football,2018
Cristiano Ronaldo a FIFA 18 borítóján.
Fotó: Charnsitr

A legutóbbi FIFA-epizódban a portugál klasszis még a rendkívül magasnak számító 90-es pontszámot kapta az alkotóktól, azonban az Eurogamer úgy tudja, hogy a FIFA 23-ban az EA azóta már lerontotta Ronaldót, és már csak 88 pontszámmal szerepel. Ez 2007 óta a legrosszabb értékelése. A szaklap szerint Ronaldo rontott pontszámait azzal lehet magyarázni, hogy a portugál sztár rosszul teljesített a 2022-es katari világbajnokságon, illetve az sem segített a renoméján, hogy a Manchester Unitedtől távozva az al-aNasszr szaúd-arábiai csapathoz igazolt. Ronaldo ezzel a kontraktussal évi 200 millió eurót tehet zsebre, amivel a világ legjobban kereső sportolójává avanzsált. Annyira szívesen látják a szélsőségesen konzervatív muzulmán országban, hogy még azt a kiváltságot is megkapta, hogy annak ellenére élhet együtt az országban kedvesével, Georgina Rodríguezzel, hogy nem házasodtak össze.

Cristiano Ronaldo nem térhet haza Portugáliába

A jelenleg szabadúszó Cristiano Ronaldo nem talál magának új csapatot, mióta szerződést bontott a Manchester Uniteddel november 22-én. A Porto elnöke szerint Ronaldo túlságosan drága a portugál együtteseknek, így valószínűtlen, hogy haza tudna igazolni.

Ronaldo a sokakat meglepő igazolás után úgy nyilatkozott, hogy Európában már mindent megnyert, amit csak lehetett, így új kihívásokat keres, ezúttal Ázsiában.

A FIFA 23 a világhírű sorozat 30. részeként 2022. szeptember 26-án jelent meg a legtöbb videójáték-platformra.