elektronikus útdíj

Folytatódik a roham a GPS-ekért

Továbbra is nagy az érdeklődés a GPS-es fedélzeti egységek iránt az e-útdíj kapcsán, ezért az egyik legnagyobb bevallási közreműködő tovább bővíti szervizhálózatát. A HU-GO rendszer és a GPS-es cégek szolgáltatási funkciói folyamatosan bővülnek

Túlterheléses támadás érte az e-útdíjrendszert

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismét üzemszünetet rendel el hétfőn 7.30 és 10 óra között, így a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják a teljes díjköteles úthálózatot - közölte a társaság hétfőn reggel.

Nyomásgyakorlás miatt lépett vissza a Getronics

Visszalépett az elektronikusútdíj-tendertől a nyertes Getronics, amely a lépést az általa tapasztalt nyomásgyakorlással magyarázta. Fontolgatja, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Az útdíj-saga újabb fejezete: egy hónap haladék

Február közepéig haladékot kapott a Getronics, amely a szaktárca álláspontja szerint szűk 5 hónap alatt ki tudja építeni az e-útdíj rendszert. Másik kivitelező szóba sem jöhet, mivel a pályázatnak nem volt második helyezettje

Ezért csúszik az e-útdíj szerződés aláírása

A megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt. előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-hez. A törvényi előírások szerint ez halasztó hatállyal van az eljárás lezárását követő szerződéskötés időpontjára, ezért ez eredetileg tervezett december 27-e helyett várhatóan 2013. január 2-ára tolódik.

Részben áthárítják a fuvarozók az elektronikus útdíjat

Az elektronikus útdíj olyan többletterhet jelent a hazai belföldi fuvarozóknak, amelynek részbeni áthárítása a megrendelőkre nem kerülhető el - hívta fel a figyelmet a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) hétfői közleményében.

E-útdíj: a fuvarozók várják a konzultációt a kiírás nyertesével

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE)-nek a használatarányos, elektronikus útdíj rendszer (ED) hazai kiépítésével kapcsolatban nincs favoritja, egyik cég vagy technológia mellé sem teszik le a voksukat - tudtuk meg Karmos Gábortól. A főtitkár szerint a későbbi nyertes azonban bizonyára konzultálni fog a szervezettel, mert nagyot hibázna, ha ezt nem tenné meg. Emlékeztetett, hogy az EU-ban logikailag hét különböző rendszer és 12 különböző fedélzeti eszköz működik.
Világgazdaság Piactér