elhelyezkedés

Jól alakul az elhelyezkedést segítő program

Érdemben sikerült élénkíteni a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetűek iránti munkaerő-piaci keresletet a Vállalatok munkaerő támogatása programmal.

Negyven helyre kell jelentkezni, hogy munkát kapjunk

A célzott álláskeresés során nagyjából minden ötödik elküldött önéletrajzból lesz állásinterjú; a sikeres elhelyezkedéshez átlagosan mintegy 40 jelentkezésre van szükség. A munkaerő-piaci érvényesüléshez frissdiplomásként a leginkább jó nyelvtudásra, kommunikációs készségre és önálló munkavégzési képességre van szükség – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) által végzett kutatásból.

Így segíti a fiatalok elhelyezkedését a kormány

Hárommilliárd forintos munkaerőpiaci programot indít a pályakezdő fiatalok álláshoz juttatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - jelentette be Czomba Sándor, a tárca foglalkoztatásért felelős államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar felnőttek negyedének gondot jelent az olvasás

Toleráló munkaerőpiacnak tekinthető a hazai, az alapkészségekkel bíró munkavállalók tekintetében – legalábbis ez derül ki a felnőttkori készségeket, kompetenciákat mérő Adult Literacy and Life Skills Survey-t (ALL Survey) felmérésből.

Nyelvtudás, tapasztalat nélkül nehéz lesz a friss diplomásoknak

Nyelvtudást, 2-5 éves munkatapasztalatot és számítástechnikai ismereteket várnak el a munkaadók leendő alkalmazottaiktól - ismerteti egy álláshirdetéseket elemező felmérését a Népszabadság. A cégek csaknem kétharmada műszaki vagy gazdaságtudományi diplomásokat szeretne fölvenni.
1
Világgazdaság Piactér