évforduló

A Lehman Brothers csődjének tanulságai

A Lehman talán nem volt egy különösen nagy bank, de majdnem bedöntötte a globális pénzügyi rendszert, és gazdasági válságot váltott ki – Harold James, a Princeton Egyetem történész- professzora.

29 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

Az ukránok ma hazájukért és a Donyec-medencéért küzdenek, 29 évvel ezelőtt a csernobili nukleáris katasztrófa következményeinek elhárítását végzők pedig az egész világot mentették - hangsúlyozta Petro Porosenko ukrán elnök vasárnap, a csernobili atomerőmű-baleset évfordulóján közzétett Facebook-üzenetében.

Egy éve tűnt el a maláj gép

"A feltételezett helyszín a Föld elképzelhető leghozzáférhetetlenebb helyén van, de ha bármi lenne ott, meg fogjuk találni" - jelentette ki a Malaysia Airlines MH-370-es járatának eltűnése után pár nappal Tony Abbott, ausztrál miniszterelnök. Ez éppen egy éve történt, de azóta sem találtak olyan nyomot, amely elősegítette volna a kutatást.

Szarajevóben megkezdődtek a századik évfordulós megemlékezések

Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori katonai temetőjében rendezett tiszteletadással szombat reggel Szarajevóban megkezdődtek a Ferenc Ferdinánd trónörökös és felesége életét kioltó 1914-es merénylet századik évfordulóján rendezett megemlékezések.

Idén tízen kaphatnak Ybl-díjat

Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából, amely idén április 6-án lesz, öt helyett tíz építészt ismernek el Ybl-díjjal, amelyet az évforduló napján adnak át.

Axel Springer: riporterből sajtómágnás

Szándékosan a berlini fal mellé telepített kiadóközpont, főszerep egy szélsőjobboldali merényletben, majd szélsőbalos blokád - történelmi-politikai krimibe illő az Axel Springer cégbirodalom, Európa legnagyobb kiadóvállalatának története. Az alapító ma lenne száz éves.
Világgazdaság Piactér