fotó

Photon: beindult a fotósok és videósok Uberje

A 2017-ben indított cég ügyvezetője szerint a startup-ökoszisztéma Magyarországon az aranykorát éli, de azért vannak olyan akadályok, amelyekkel mindenkinek meg kell küzdenie.

Fókuszban Dobos Tamás képei

Új helyszínen, de a régi utcában (Falk Miksa) kortárs művészettel foglalkozó galériát nyitott a műkereskedelem régi szereplője, Kováts Lajos.

A magyar, akinek Picasso képei lógtak a munkahelye falán

Soha nem fizettek még annyit kortárs magyar festményért, amennyit az egyik legnevesebb londoni aukciósház, a Sotheby's júniusi kelet-európai régiós árverésén sikerült elérni. Reigl Judit alkotása 128 millió forintnak megfelelő fontért kelt el. Ebben a sikerben egy fiatal magyar fotótörténész munkája is benne van. Ferenczy Bálintnak megélhetés is a műtárgy-kereskedelem, de egy alkotás értékét nem az árcédulán méri le.

Itt a Kúria döntése a rendőri intézkedésekről készült fotók ügyében

Nem alkalmazható az új polgári törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépése, 2014. március 15. után rendőri intézkedésekről készített és nyilvánosságra hozott képfelvételekre vonatkozó kúriai jogegységi döntés az ezzel kapcsolatos személyiségijog-védelmi perekben mindaddig, amíg a Kúria el nem végzi annak felülvizsgálatát - tudatta a legfelsőbb bírói fórum csütörtökön az MTI-vel.
Világgazdaság Piactér