Hétfőn megkezdődött az országbérlet és a vármegyebérlet elővételi értékesítése a MÁV ingyenes applikációján. Lázár János közlekedési miniszter ebből az alkalomból állt modellnek, hogy népszerűsítse a rekordolcsó utazási jogosítványt. Az applikáción keresztüli vásárlásról azt mondta, hogy ez egy gyors és környezetbarát megoldás. Ahogy arról a Világgazdaság is többször írt már, a vármegyebérlet havi

  • 9450 forintba kerül, diákoknak 945 forintba,
  • az országbérletet pedig 18 900 forintért adják, diákoknak 1890-ért.
Lázár János, vármegyebérlet
A híres montázs Lázár Jánosról és a Féktelenül című film főszereplőiről (Fotó: Facebook / Facebook)

A Mandiner arra hívta fel a figyelmet, hogy Lázár János nem akárhogyan promotálta a vármegye-, illetve az országbérlet értékesítésének startját: az építési és közlekedési miniszter közösségi oldalára egy meglepő képmontázs került ki vasárnap este, amelyen a tárcavezető egy busz volánja mögött ül, mellette pedig sajtófőnöke, Krakkó Ákos látható.

Mindketten eksztázisban vannak, nem véletlenül, ugyanis a fotó egy jelenetet imitál az 1994-es Féktelenül című amerikai akciófilmből.

Mindenesetre Lázár János nemcsak vizuális, hanem technikai segítséget is nyújtott a vásárláshoz, valamint közzétett egy videót, amely lépésről lépésre elmagyarázza az érdeklődőknek, hogyan juthatnak hozzá a vármegye- vagy az országbérletükhöz.

Vármegyebérlet: már kaphatók az olcsó jegyek, a MÁV–Volán most minden részletet összegyűjtött

Akár több tíz ezer forinttal is csökkenthető a havi közlekedés költsége.