futóturizmus

Hiányoznak a futóturisták az aszfaltról

A három nagy budapesti futamra korábban évente nyolcvan-kilencven országból érkeztek versenyzők, húsz-huszonöt országból ráadásul nagyobb létszámban.

Hiányoznak a futóturisták az aszfaltról

A sportszervásárlások adataiból kitűnik, hogy tovább pörög a futóbiznisz, ám Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője szerint nem lehet tudni, mikor indulhat újra a tavaly még mintegy négymilliárd forintos bevételt hozó nemzetközi futóturizmus.

Hárommilliárdot hagytak itt a futók

Tizenöt százalékkal nőtt a három nagy budapesti futóversenyre nevező külföldiek száma, akik több mint hárommilliárd forintot költöttek el a városban, ebből kétmilliárdot a múlt hét végén.

Megszenvedték a szállodák a júliusi őszt - Interjú

Az előzetesen tervezettnél sokkal jobb adatokat produkált a beutazó- és a konferenciaturizmus az év eddig eltelt részében, a belföldi turizmus azonban nagyon megszenvedte a nyári rossz időt – nyilatkozta lapunknak Horváth Gergely, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója. Bízik benne, hogy jövőre már komolyabb külföldi reklámkampányokat is indíthatnak, ehhez az idei évre eredetileg beígért – végül lecsökkentett – állami támogatásra lenne szükség 2012-ben.
1
Világgazdaság Piactér