GSK

Még nincs meghirdetve a vakcinatender

Az oltóanyagpiac iparági szereplői­ szerint szinte kizárt, hogy jövő év január elsejétől a nemzeti oltóprogram része lehessen a bárányhimlő elleni védőoltás.

Még nincs meghirdetve a vakcinatender

Az oltóanyagpiac iparági szereplői­ szerint szinte kizárt, hogy jövő év január elsejétől a nemzeti oltóprogram része lehessen a bárányhimlő elleni védőoltás, mivel még mindig nem jelent meg a vak­cinatender.

Nagy spórolás jön a GSK-nál

A brit GSK brit gyógyszergyár 1,6 milliárd dollárt kíván megtakarítani, ennek részeként pedig megválna több száz amerikai dolgozójától, írja a Reuters az ügyhöz közeli forrására hivatkozva.

Közel a malária-védőoltás

Akár már a jövő év első felében forgalomba kerülhet a világ első malária-ellenes védőoltása, miután a GlaxoSmithKline a közelmúltban benyújtotta a vakcina engedélyeztetéséhez szükséges dokumentációt az Európai Gyógyszerügyi Hivatalhoz. A GSK eddig több mint 350 millió dollárt költött a vakcina kifejlesztésére, ugyanakkor a betegség okozta összes költség becslések szerint világszerte eléri az évi 12 milliárd dollárt.

Óriásbírságot kapott a gyógyszercég

Az Egyesült Államokban csalással vádolt GlaxoSmithKline (GSK) brit gyógyszeripari óriáscég elismerte bűnösségét három vádpontban, és beleegyezett abba, hogy peren kívüli megállapodásként 3 milliárd dollár pénzbüntetést fizessen. Tisztségviselők szerint ez volt az Egyesült Államok történetének legjelentősebb egészségügyi csalása.
Világgazdaság Piactér