gyógyászati segédeszköz

Módosítást kérnek a segédeszközgyártók

Tizenhat éve nem változott számos, a NEAK által támogatott gyógyászati segédeszköz ára, ezért a termékek előállítói és forgalmazói a finanszírozás felülvizsgálatát és változtatását szeretnék – mondta a Világgazdaságnak Róka László, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség főtitkára.

Kezdenek bekeményíteni a magyar egészségügyben

Garantált minimálbért sürgetnek a szakorvosoknak jövőre a rezidensek. Az orvostechnikai cégek pedig átfogó kórházi adósságrendezést, különben ők is csak akkor vállalják a jövőben a kiszállítást, ha az intézmények előre fizetnek

Még nehezebb lesz az élet - Gyógyeszközökön spórolna a kormány

Látszólag ugyan megtakarítást eredményeznek, valójában azonban a betegek életét nehezíti meg és a terheiket növeli azon intézkedések egy része, amelyekkel a gyógyászati segédeszközökre (gyse) szánt kiadásokat igyekszik megzabolázni a kormány. Ez a véleménye a legújabb rendelet-módosítási tervekről az Orvostechnikai Eszközöket Gyártók és Forgalmazók Szövetségének.

Még több jövedéki- és chipsadó

A jövedéki adót és a népegészségügyi termékadót is növeli egyes termékek esetében a kormány annak érdekében, hogy többletforráshoz jusson az egészségügy. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden nyújtotta be az ehhez szükséges törvényjavaslatot, ami nem mellesleg 2 millió forint helyett másfél millióban korlátozza az egyösszegű készpénz-kifizetést.

Gyógyászati segédeszközök: veszélybe kerülhet az ellátás

A gyógyászati segédeszközre szoruló 1-1,2 millió ember drágábban vagy gyengébb minőségben juthat hozzá a számára szükséges termékhez, ha a kormány tovább szigorít a támogatási rendszeren – véli Tóth Zoltán. Az Orvostechnikai Szövetség leköszönő főtitkára szerint hétmilliárdot lehetetlen fél év alatt megspórolni, és a gyártó, forgalmazó cégek közül is sok csődbe mehet
Világgazdaság Piactér