gyógyszerészek

Pluszforrást szeretnének a gyógyszerészek

A 2300 hazai patika közül 1000-1500-ra tehető azok száma, amelyek működési nehézségekkel küzdenek.
2021.05.10 Olvasási idő:

Csak állami forrásból tudnák emelni a gyógyszerészek béreit

Ugyan a gyógyszertárak helyzetét az elmúlt években sok tekintetben sikerült stabilizálni, néhány területen korrekcióra lenne szükség.
2019.04.02 Olvasási idő:

Az idén megkezdődhet a gyógyszertári ügyelet szabályozása

A gyógyszerészeti szektor elmúlt évekbeli sikeressége és előrehaladása egyértelműen a szakmával folytatott párbeszéd, a javaslatok meghallgatásának és elfogadásának köszönhető - mondta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton Kecskeméten.
2017.04.01 Olvasási idő:

Bebiztosították magukat a patikusok

Nem tartanak jelentős összegű készpénzt a gyógyszertárakban, ráadásul a patikusok közfeladatot ellátó személyeknek minősülnek, akik bántalmazása az átlagosnál is súlyosabb büntetéssel jár. Ennek ellenére évente 15-20 gyógyszertárat próbálnak meg kirabolni, és néhányan sikerrel is járnak.
2012.07.18 Olvasási idő:

Minden füstölnivaló jövedéki termék?

Ellehetetleníti a gyógynövény boltok működését az, hogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) a jövedéki törvény megsértése miatt négy nagykereskedelmi vállalat tevékenységét felfüggesztette az NTB leszoktató cigaretta árusítása miatt - közölte Benedek Katalin, az egyik ilyen nagykereskedő, a Herbaház tulajdonosa az MTI-vel.
2009.07.11 Olvasási idő:

Kormányhoz és az MSZP-hez fordulnak a gyógyszerészek

A gyógyszerészi szakmai érdekvédelmi szervezetek közösen fordulnak a kormányhoz a gyógyszerellátó rendszer szabályozásának teljes körű felülvizsgálata érdekében - jelentették be a ma délelőtti sajtótájékoztatójukon.
2009.06.16 Olvasási idő:

Csalódtak a gyógyszerészek: elmarad a törvénymódosítás?

Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának kormánypárti többsége - a Házszabály alapján - elutasította azon módosító javaslatok tárgyalását, amelyeket kormánypárti és ellenzéki képviselők nyújtottak be az egészségügyi törvények módosításához, köztük a gyógyszer-gazdaságossági törvény megváltoztatásához - áll a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökének lapunkhoz eljuttatott közleményében.
2008.11.27 Olvasási idő:

Elégedetlenek és nagygyűlést tartanak a patikusok

Az egészségügyi minisztert is meghívják a patikusok a hónap végére összehívandó nagygyűlésükre, mert elégedetlenek a sorsukkal. A 2300 gyógyszertár közül 700 üzemgazdasági szempontból veszteséges.
2008.10.16 Olvasási idő:

Érdemes a gyógyszerésztől tanácsot kérni? - Meglepő eredményre jutott egy brit felmérés

A brit szigetországban dolgozó gyógyszerészek és asszisztensek gyakran nem megfelelő tanácsot adnak a betegeknek, sőt esetenként veszélyeset is - tűnik ki a Which? magazin felméréséből.
2008.09.25 Olvasási idő: