H1N1

Már működik az influenza figyelőszolgálat

Október elején megkezdte működését a 2011/2012. évi influenza-figyelőszolgálat. Az országos tiszti főorvos szerint egyelőre nem becsülhető meg, hogy idén domináns marad-e a pandémiás H1N1 influenza A vírus, illetve milyen szerepet játszik a megbetegedések számának alakulásában a H3N2 altípusú influenza A, valamint az influenza B vírus.

Már tizenketten haltak meg influenzában

A múlt héten a megelőző héthez képest másfélszeresére nőtt az influenzás megbetegedések száma, 57 ezer beteg kereste fel az orvosokat - tájékoztatott Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ főosztályvezetője.

Már kilencen haltak meg az influenza miatt

Január végéig kilencen haltak meg influenzával összefüggő megbetegedés következtében az országban, közölte ma délután az Országos Epidemiológiai Központ.

Kitört a H1N1 infleunza járvány, sürgető a védőoltás!

Meghaladta a 18 ezret az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma hazánkban, sok beteg szorult kórházi ápolásra, halálos áldozatot is követelt már a vírus. A betegek maradjanak otthon. Sürgető a védőoltás.

Kitört az influenzajárvány, sürgető a védőoltás

Meghaladta a 18 ezret az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten, amely másfélszerese a megelőző hetinek - tájékoztatott az Országos Epidemiológiai Központ. Kórházi ápolásra 69 beteg szorult. kórházi ápolása vált szükségessé.

H1N1 ügyben gyanúba keverték az Egészségügyi Világszervezetet

Azt állítja a Medical Journal orvosi szaklap, hogy az Egészségügyi Világszervezet H1N1-ügyi titkos tanácsadó testületének egyik tagját egy gyógyszergyártó cég lefizette. Nem tudni, mi lett volna, ha nem oltják a lakosokat - állítja a magyar szakember.

Aratott az újinfluenzán a Novartis

A svájci Novartis AG idei első negyedévi profitja 49 százalékkal növekedett annak eredményeként, hogy bővült az értékesités a H1N1 járványos infuenza elleni injekciókból.
Világgazdaság Piactér