hedge fund

Kaszabol a dollár a nyersanyagpiacon

A WTI jegyzések a tegnapi napon 94 dollár alá estek, amire tavaly december óta nem volt példa. Az esést még a Németországból érkező kedvező GDP adat (2012 Q1: +0,5%) sem tudta megállítani – jelenti az Equilor.

Sorost letaszították a trónról

Soros György már csak a második, miután Ray Dalio a Bridgewater Pure Alpha fedezeti alap 13,8 milliárd dolláros tavalyi nyereségével elhódította tőle a világ legsikeresebb hedge fund vezetőjének címét.

A készpénz a király?

Nyugodt mederben csordogált az elmúlt héten a kereskedés a nemzetközi nemesfémpiacon. Görögország és az eurózóna végeláthatatlan válsága egyaránt képesek hajtani, vagy mint most, éppenséggel fékezni is az árfolyamokat. Holott a hírhelyzet mondhatni sűrű: Irán viszontembargóval fenyegeti a nyugatot, a hitelminősítők leminősítési orgiát tartanak, Görögország és az euró haláltusájáról pedig jobb, ha már nem is beszélünk – tájékoztat a www.aranypiac.hu.

Démonvadászat magyar módra

A magyar kormány hoszszú hónapokig sulykolta a közvéleménybe, hogy hazánkat ismét gonosz erők fenyegetik. Azzal, hogy végül kiegyezett velük, megmentette az országot, de egyúttal igen nehéz helyzetbe navigálta magát.
Világgazdaság Piactér